Yayınevlerinin "en yenileri"

Güncelleme Tarihi:

Yayınevlerinin en yenileri
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2002 19:38

Sonbaharın gelmesiyle birlikte yayın dünyasında da hareketlilik başladı. Sezon için hazırlıklarını tamamlayan yayınevleri, yeni kitaplarını birbiri ardına okurlarına sunmaya başlıyor. Hem yerli, hem yabancı yazarların en son yapıtları kitap kurtlarıyla buluşmayı bekliyor. Son bir kaç hafta içinde kitabevlerinin raflarında yerini alan ya da okurlarla buluşmaya hazırlanan kitaplara bir gözatalım istedik:

Haberin Devamı

SONTAG'IN KALEMÄ°NDEN "AMERÄ°KAN RÃœYASI"Â

Edebiyat dünyasının, 70'ine merdiven dayayan usta yazarı Susan Sontag'ın "Amerika'da" adlı kitabı Everest Yayınları tarafından Püren Özgören'in çevirisiyle okura sunuluyor. Sontag'ın 2000 yılında Amerikalı yazarlar için en prestijli ödül sayılan National Book Awards ödülünü kazanan kitabı "Amerika'da" , konusunu Marina Zalenska adlı Polonyalı aktristin gerçek yaşam öyküsünden alıyor.

Modernleşme yolunda çalkantılı yıllar geçiren Amerika'nın 19. yüzyılda iyi bir portresini çizen kitap, Marina adlı bir Polonyalı aktristin 1876 yılındaki Kaliforniya seyahati ekseninde yaşadıklarını konu alıyor. Romanda iki ana tema paralel gidiyor; tiyatronun doğası ve Amerika'nın doğası.Bir yanda göçmenlerin, diğer yanda oyuncuların kendilerini gerçekleştirme çabası...

TEMELKURAN'IN "ŞİİRLİ METİNLERİ"

Haberin Devamı

Everest'ten okurlara sunalacak bir başka kitap da gazeteci yazar Ece Temelkuran'ın imzasını taşıyan "Kıyı Kitabı". Temelkuran'ın 'şiirli metinleri' 13 Eylül'de okuruyla buluşuyor.

Milliyet Gazetesi'ndeki  köşe yazılarıyla tanınan Temelkuran, bu kez bambaşka bir edebi çehreyle çıkıyor okur karşısına. Temelkuran, diğer eserlerinde olduğu gibi Kıyı Kitabı'nda da şiir-metin türündeki dilini devam ettiriyor. "Felsefenin anadili şiirdir" düşüncesinden yola çıkan Temelkuran, Kıyı Kitabı'nda bir yandan yolcu anlatısını, bir yandan da kurduğu felsefi dünyayı anlatırken yine şiirli metni kullanıyor.

AHMET ALTAN "ALDATMA"YI ANLATIYORÂ

Ahmet Altan'ın yeni romanı "Aldatmak" 19 Eylül'de Can Yayınları arasından okura sunuluyor.

"Onunla bir kere daha buluşması, yaşadıklarını bir kaçamak olmaktan çıkaracak, kendisini bir labirent gibi içine alıp bu yaşananları bir daha kolay kolay dışına çıkılamayacak bir maceraya dönültürecekti. Bunu hissediyordu. Kaçacaksa şimdi kaçmalıydı, daha sonra çok geç olacaktı. Böyle olacağını hissettiği, hatta bildiği halde kaçmak istemiyordu. Yaşadıklarının yarattığı heyecan ve zevk kadar, hatta belki de daha çok, bundan sonra neleri nasıl yaşayacağına dair içindeki merak, kaçmasına izin vermiyordu."

Haberin Devamı

Altan'ın "Aldatma"sı belki de okuru yaşadığı ilişkiyi bir kere daha gözden geçirmeye yöneltecek.

ROBÄ°NSON CRUSOE VE CUMA Ä°LE YENÄ°DEN

Yazar Daniel Dafoe'nun edebiyat klasikleri arasındaki yerini çoktan alan kitabı Robinson Crusoe, yeniden okuruyla buluuyor. uygar düryadan ıssız bir aaya düşen Robinson'ıon macerasını anlatan kitap Yapı Kredi Yayınları arasından Akşit Göktürk'ün çevirisiyle yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!