Yavru foklar bakıma alındı

Güncelleme Tarihi:

Yavru foklar bakıma alındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 10:44

Akdeniz'de fırtınanın ardından mağaralarından sürüklenerek annelerini kaybeden iki yavru Akdeniz fokuna, Foça'daki merkezde bakılıyor.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, aralık ayında vatandaşlar tarafından Mersin ve Antalya'da bulunarak Sahil Güvenlik ve Jandarmaya teslim edilen 10-15 günlük iki yavru, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Belediyesi, Çevre Bakanlığı ve Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD-AFAC) Akdeniz Fokları Araştırma Grubu işbirliğinde Foça ilçesinde çalışmalarını sürdüren Akdeniz Foku Rehabilitasyon Merkezi'nde bakıma alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi uzman veteriner hekimi Avni Gök, getirildiklerinde 15-16 kilogram civarında olan fokların, 50 günde 30 kilogramın üzerine çıkarıldığını kaydetti.

Uzman veteriner Gök, henüz çok küçük olduklarından bağışıklıkları iyi gelişmeyen foklar için rehabilitasyon merkezindeki özel bölümde hijyenik bir ortam sağlandığını belirtti.

Gök, halen özel yöntemle beslenen yavru fokların, önümüzdeki hafta canlı beslenmeye geçmelerinin beklendiğini anlatarak, şu bilgileri verdi:
“Bu foklardan dünyada 400-500 tane olduğu tahmin ediliyor. Türkiye ve Yunanistan kıyılarında yaşıyorlar. İzmir'deki bu yavrular, ülkemizdeki ikinci rehabilitasyon deneyimimiz. Şu anda oldukça iyiler. Türkiye'nin tek fok rehabilitasyon merkezi İzmir'de bulunduğu için buraya getirdik. Tahminimizce mart ayının ilk yarısında doğaya bırakılacaklar.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde yer alan Akdeniz foklarının rehabilitasyon çalışmalarını incelediği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!