Yatağan faciası

Güncelleme Tarihi:

Yatağan faciası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yatağan'daki Termik Santral hafta sonunu bu ilçede yaşayanlara zehir etti. Bacadan yükselen kükürtdioksit sınırı on kat aşınca halk eve kapandı, amatör küme maçları bile iptal edildi.

6 saat cam açamadılar

Santralın kükürtdioksit içeren zehirli baca gazları cumartesi ve pazar günleri Yatağan İlçe Merkezi ile Bozüyük, Turgut, Yeşilbağcılar beldeleri ve 12 köyün üzerine bulut gibi çöktü. Kükürtdioksit içeren zehirli gazlar cumartesi günü saat 10.00, pazar günü de saat 12.00'den itibaren yerleşim yerlerini etkisi altına aldı. Halk önceki gün 3.5 saat, dün de 2.5 saat süreyle pencerelerini açamadı.

Sınırın tam 10 misli

Sınır değeri 400 mikrogram/metreküp olan havadaki kükürtdioksit oranı dün saat 12.00'de 3 bin 550 mikrogram/ metreküp olarak belirlendi ve acilen santralın birinci ünitesi devre dışı bırakıldı. Santralın her biri 210 megawat gücündeki 2 ve 3'ncü ünitelerinde de üretim yarıya düşürüldü.

Sakın sokağa çıkmayın

Yatağan Belediyesi, halkı çok gerekmedikçe sokağa çıkmaması yönünde hoparlörlerden anonsla uyardı. Kaymakamlık kararıyla, dün oynanması gereken Muğla'nın amatör küme futbol takımlarından Yatağan-Bayırspor, Gelispor-Tekışıkspor karşılaşmaları da yapılamadı.

Kabus 1 ay sonra bitecek

Yatağan'da dün öğleden sonra rüzgárın esmeye başlayarak hava kirliliğinin dağılması üzerine halk rahat nefes aldı. Termik santralın 3 ünitesi de yeniden normal faaliyete geçti. Muğla Çevre İl Müdürü Seyfettin Türkkekul, ‘‘Desülfürizasyon sistemi bir ay sonra devreye girince halk rahat nefes alacak’’ müjdesini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!