Yaşlıları dolandıran 9 kişi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Yaşlıları dolandıran 9 kişi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 11:13

Bodrum'da yalnız yaşayan yaşlıları “Başbakanlıktan yardım getirdik” ve “Size ikramiye çıktı” sözleri ile kandırıp paralarını alan 9 kişi, polis ve jandarma ekiplerinin ortak operasyonu ile yakalandı.

Bodrum'un Turgutreis Beldesi'nde yalnız yaşayan 78 yaşındaki Mehmet Uyar ve 84 yaşındaki Fatma Algan'ın evine gelen 5 kişi kendilerini Başbakanlık görevlisi olarak tanıtıp, “Fakirlere yardım ediyoruz. Başbakanlıktan yardım getirdik” sözleri ile kandırıp Mehmet Uyar'dan bin 170 YTL Fatma Algan'dan ise 200 YTL alıp, yardımları getirme bahanesiyle kaçtı.

Yaşlıların dolandırıldıklarını anlamaları üzerine polis jandarma ekipleri ortaklaşa operasyon düzenleyerek yaşlıları dolandırdıkları iddia edilen A.B, H.G, Y.Y, M.C ve İ.K'yı yakaladı. Dolandırılan yaşlılar zanlıları teşhis etti.

OPERASYON GENİŞLETİLDİ

Bölgede başka dolandırıcılarında olabileceği istihbaratını alan polis ve jandarma ekiplerinin yaptıkları operasyonda Bodrum'da yaşayan bir yaşlı çiftin daha aynı şekilde dolandırıldığı anlaşıldı.

İkinci olayda ise birisi kadın 4 kişi evinde ziyaret ettikleri 74 yaşındaki Ali Ziya Cambaz ile 78 yaşındaki eşi Hatice Cambaz'a 19 bin YTL emeklilik ikramiyesi kazandıklarını söyleyerek, “İkramiyeyi alabilmeniz için Bin 600 YTL vergi borcu ödemeniz gerekiyor” dediler. Yaşlı çiftten bu parayı alan biri kadın 4 kişi, kayıplara karıştı.

Dolandırıldıklarını anlayan yaşlı çiftin verdiği eşkaller doğrultusunda ekipler, Bodrum'dan Kumbahçe plajı yönüne kaçmaya çalışan ve ilk operasyonda yakalanan 5 zanlının arkadaşları oldukları tespit edilen H.G, Y.Y, A.C ve A.T'yi gözaltına aldı.

Yaşlı çiftler dolandırıcıların aldıkları paralarını geri alamadıklarını belirterek, “Polisten öğrendiğimize göre, bunlar günlerce bizi takip edip, bizi özel olarak seçmişler” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!