Yaşar Öz Operasyonu’nda Evcil’in sağ kolu gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Öz Operasyonu’nda Evcil’in sağ kolu gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 14:17

ANTALYA'da sevgilisi ve 9 adamıyla çek ve senet tahsilatı yapmak, bir villayı kumarhane olarak işletmek suçundan yakalanan Susurluk Davası sanıklarından Yaşar Öz’ün sorgulaması İstanbul’da devam ediyor.

Haberin Devamı

 Operasyon kapsamında Bursa polisi, Malki cinayeti davasında azmettiricisi suçlamasıyla yargılanan eski polis şefi Yusuf İlhan ile aralarında kadın avukatın da bulunduğu 4 kişi gözaltına aldı. Zanlılar sabah erken saatlere İstanbul’a gönderildi.

KKTC'deki kumarhanesi geçen aylarda basılıp 2 adamı öldürülen Yaşar Öz, Antalyalı sevgilisi reklamcı-işkadını Bengü Karagözler ve biri kadın 9 adamıyla birlikte önceki gün Antalya’da gözaltına alınmıştı. Çek ve senet tahsilatı yapıp bir villayı kumarhane olarak işletmek suçundan gözaltına alınan Yaşar Öz, sevgilisi ve adamları sorgulanmak üzere dün İstanbul’a gönderildi.

Sorgulaması İstanbul’da devam eden Yaşar Öz’ün, Bursa’daki işlerini takip ettiği öne sürülen Malki Cinayeti davasında azmettirici olarak yargılanan eski polis şefi Yusuf İlhan, Bursa Barosu Avukatlarından Sevilay Demirsu, Yaşar Öz’un işlerini takip ettiği öne sürülen Fehmi Çelikkanat Bursa’da, Ertuğrul Şarlı ise Mudanya’daki evlerinde sabaha karşı gözaltına alındı. Zanlıların Bursa’da kumarhane çalıştırmak isteyen Yaşar Öz’ün işlerini takip ettikleri öne sürüldü.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan 4 kişi daha sonra sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

YUSUF İLHAN KİM?

Bursa Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı’ydı. Bursaspor Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 31 Aralık 1994 tarihinde emekliliğini isteyip Erol Evcil’in yanında ‘sağ kolu’ olarak çalışmaya başladı. Eze Zeytincilik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Bursa’da görevli 8 polisi istifa ettirip yüksek maaşlarla yanına alan İlhan, bu kişilerden üçünü Evcil’in yakın koruması olarak görevlendirdi. Beş kişiyi de şirketin kilit noktalarına getirdi. Saldırıya uğrayan Malki’nin kaldırıldığı Özel Vatan Hastanesi’ne jandarmalardan önce gidip bilgi alan Yusuf İlhan’ın, olayı jandarmadan önce nasıl duyduğu araştırılıyor. İlhan, Malki cinayetini planlamak, tetikçilerin kullandığı otomobili bulmakla suçlanıyor. Davayla ilgili yargılaması Bursa’da devam ediyor.

Erol Evcil ve Hüseyin Kayapalı’nın tutuklu bulunduğu Bozuk Para Operasyonu’nda da tutuksuz yargılanan Yusuf İlhan’ın üzerine kayıtlı tüm mal varlığı ve banka hesaplarına el konulmuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!