Yaşananların faturası olmalı

Güncelleme Tarihi:

Yaşananların faturası olmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 01:35

Hükümetin siyasi parti liderlerini bilgilendirmesi kapsamında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yoğun eleştiriyle karşılaştı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’na, “AKP hükümeti Türkiye’yi bir bataklığa sürükledi. Bunun siyasi bir faturası olmalı” diyerek istifa etmesi mesajını verdi. Davutoğlu ise “Bir bedeli olacaksa, faturası kesilecekse, bu faturayı halk keser” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP Genel Merkezi’nde kabul edilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu masaya, Suriye, Irak ve Musul haritalarını sererek görüşmeye başladı. Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) yayılımını harita üzerinden anlatan Davutoğlu, IŞİD’in tarihi ve ‘olası’ yeni hamleleri hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Davutoğlu, MİT yetkililerinin de içinde bulunduğu bir ekibin, Başkonsolosluk çalışanları ile TIR şoförlerinin kurtarılmasına ilişkin yerel bazı güçlerle iletişim içinde olduğu bilgisini de paylaştı. “Silahlı bir operasyon seçeneğinden Türk vatandaşlarının güvenliği nedeniyle uzak durdukları” vurgusu yapan Davutoğlu, IŞİD ile dolaylı yollarla kurulan temasların yakın zamanda olumlu sonuçları beraberinde getireceği umudunu taşıdığını belirtti.

Haberin Devamı

Yaşananların faturası olmalı
Davutoğlu'na evet diyemedi

AKP BATAKLIĞA SÜRÜKLEDİ

Kılıçdaroğlu, zaman zaman hakkında “Türkiye’nin gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri Bakanı” nitelendirmesi yaptığı Davutoğlu’na eleştirilerini görüşmede de sürdürdü. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’na, “Sizin yürüttüğünüz Ortadoğu politikası baştan sona yanlıştı. AKP hükümeti Türkiye’yi bir bataklığa sürükledi. Bunun siyasi bir faturası olmalı” diyerek istifa etmesi gerektiği mesajını verdi.

FATURAYI HALK KESER

Görüşmeye, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve Müşteşar Yardımcısı Ömer Önhon ile birlikte katılan Bakan Davutoğlu’nun ise Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerinden rahatsız olduğu öğrenildi. Davutoğlu rahatsızlığını, “Bir bedeli olacaksa, faturası kesilecekse, bu faturayı halk keser” sözleriyle ifade etti.

DAHA AÇIĞI YOK

Görüşmeye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da yaptığı basın toplantısında, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin Ortadoğu politikasının Türkiye’yi bölgede yalnızlaştırdığını ve Türkiye’nin bu nedenle çok ciddi sıkıntı ve tehlikelerle karşı karşıya bırakıldığını belirtti. Bunun bir siyasi faturasının mutlaka olması gerektiğini Sayın Davutoğlu’na ifade etti” diye konuştu. Loğoğlu “İstifa etmelisiniz dediniz mi” sorusuna ise “Siyasi fatura dedik, bunun daha açık bir şeyi yok” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!