Yaşanan talihsizlikler İrem’i ölüme götürdü

Güncelleme Tarihi:

Yaşanan talihsizlikler İrem’i ölüme götürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2010 00:00

Zonguldak’ta 12 yaşındaki İrem Yağcı’ya mantar zehirlenmesi teşhisi kondu. Durumu ağırlaşan İrem için hastanelerde yer yoktu. Ankara’ya sevk edilmesi gerekiyordu. Ambulanslar arızalı, şoförü de izinliydi. Dört saat sonra geçici şoför bulundu ama İrem daha fazla dayanamadı..

ZONGULDAK’ta 30 Kasım günü şiddetli baş ağrısı ve bayılma şikayetiyle hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki İrem Yağcı’ya, bir gün önce mantar yediği için Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde mantar zehirlenmesi teşhisi konuldu. İrem’in durumu ağırlaşınca tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesi kararlaştırıldı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yer yoktu. Atatürk Devlet Hastanesi’ne konuşlanmış iki sevk ambulansının birinde stepne yoktu, diğeri ise mekanik arızalıydı. 112 Hızır Acil ambulanslarının birinden sökülen stepne nakil ambulansına uymadı. Bunun üzerine şoförü izinli olan 112’nin bir ambulansı, geçici görevlendirilen bir şoförle 4 saat sonra İrem’i Ankara’ya götürmek üzere yola çıktı. Baba Ahmet Yağcı bundan sonra yaşanan olayları şöyle anlattı:

“Ambulansla gelen hemşire hamileydi. Yolda kızıma müdahale edemedi. Oksijen tüpünü bana açtırdı, hortumu eşime tutturdu. Yolda İrem’in nefes almadığını fark ettik. Acilen Gerede Devlet Hastanesi’ne gittik. Tekrar hayata döndürmek için çok çabaladılar, ancak sonuç alamadılar. Buradaki nöbetçi hekim, kızımın ölümünü şüpheli buldu. Mantar zehirlenmesine benzemediğini söyledi. Kızımın bazı organları otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kızımın ambulansın geç gelmesi ve ambulansta yeterince tıbbi müdahale yapılamaması nedeniyle öldüğünü düşünüyorum.” İl Sağlık Müdürlüğü İrem Yağcı’nın hayatını kaybetmesinin ardından soruşturma başlattı. Bir ambulans şoförü istifa etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!