Yasalar DTP'nin grubunu bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Yasalar DTPnin grubunu bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Genel nüfus tespiti ve seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesine ilişkin yasa önerilerinin, DTP'nin grup kurmasından sonra TBMM'de görüşülmesi bekleniyor. İktidar temsilcileri, yasa çalışmalarını aksatan Refahyol ağırlıklı komisyonların bu hafta düzene sokulacağını vurguluyor. DTP'nin, birkaç gün içinde TBMM'de 20 milletvekiliyle grup kurması, Meclis komisyonlarındaki dengenin ANASOL-D lehine değişmesi ve istenen yasaların hızla komisyonlardan geçirilmesi hedefleniyor.

DTP yetkilileri ise yarına kadar grup kuracaklarını vurguluyor. Bu arada MHP'den istifa eden Kubilay Uygun'un DTP'ye başvurduğu, ancak parti yetkililerinin, grup kurmada zorlanmadıkça Uygun'a kapı açmayacakları belirtiliyor. DTP'nin bünyesine katmakta tereddüt ettiği diğer bir isim ise İzmir Bağımsız Milletvekili Ufuk Söylemez. DTP yönetimi Emre Gönensay, Ömer Demir ve Nuri Yabuz'un partiye katılımına sıcak bakıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda yarın gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun öldürülmesi olayını araştıran komisyonun raporu ele alınacak. Aynı gün, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun yeni üyelerinin Genel Kurul'un bilgisine sunulması ve çarşamba günü de genel nüfus tesbiti yapılması ve seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesine ilişkin yasa teklifinin görüşülmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!