Yaşadıklarımı sabun kutusuna yazdım

Güncelleme Tarihi:

Yaşadıklarımı sabun kutusuna yazdım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2001 01:40

Afganistan'a kaçak girdiği gerekçesiyle 10 gündür Taliban'ın elinde tutulan İngiliz gazeteci Yvonne Ridley, tutuklu bulunduğu günlerde yaşadıklarını Daily Express'e yazdı.

Batılı yardım görevlileriyle aynı hücrede tutulduğunu söyleyen Ridley, en çok dokuz yaşındaki kızı Daisy'i özlediğini belirtti.

Afganistan'a kaçak giren ve Taliban tarafından yakalanan İngiliz gazeteci Yvonne Ridley, serbest bırakıldıktan sonra, 10 gün boyunca sürdürdüğü açlık grevi de dahil olmak üzere bütün yaşadıklarını çalıştığı gazeteye anlattı.

Ridley, muhabiri olduğu Sunday Express'in kardeş yayını Daily Express'de yayınlanan yazısında, hayli sıkıntılı günler geçirdiğini belirtti. Afganistan gözaltında tutulduğu sırada Taliban'ın telefon etme talebini reddettiği için açlık grevine başladığını söyleyen Ridley, bu durumun Taliban'ı ürküttüğünü savundu. Açlık grevinin sahip olduğu tek silah olduğunu anlatan Ridley, ‘‘Bir an öleceğimi düşündüm. Çok fazla korkmuştum’’ dedi.

Yazısında, Afganistan'a kaçak girişini de savunan 43 yaşındaki Ridley, asıl amacının Afganların ne düşündüğünü öğrenmek olduğunu söyledi. Ridley, Taliban'ın tutukladığı sekiz Batılı yardım görevlisinden altısıyla bir hücreye konulduğunu kaydederek, yardım görevlisi kadınların inanılmaz ölçüde dayanıklı çıktıklarını ifade etti.

Ridley, yazısının daha sonraki bölümünde, ‘‘zorluk’’ çıkardığı için diğer mahkumların yanından alındığını belirtti. Diş macunu ve sabun kutusunu günlük gibi kullanıp notlar tuttuğunu belirten Ridley, Taliban'ın zaman zaman sorularla kendisini bunalttığını da kaydetti. Serbest kalması için çalışan herkese teşekkür eden Ridley, en çok istediği şeyin dokuz yaşındaki kızı Daisy'e kavuşmak olduğunu da vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!