Yasa yetersiz yolsuzluk yapmadık

Güncelleme Tarihi:

Yasa yetersiz yolsuzluk yapmadık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2012 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Anayasa Mahkemesi’nin 2007 hesaplarıyla ilgili olarak “CHP’nin 3 milyon 372 lirasının Hazine’ye irat kaydedilmesi” kararıyla ilgili olarak “Partimizin hesaplarında hiçbir yolsuzluk ya da suiistimal söz konusu değildir” açıklaması yaptı.

Toprak’ın yazılı açıklaması özetle şöyle: “2007 seçim sürecinde yapılan tanıtım, propaganda, reklam ve görevlendirmeler gibi durumlar parti faaliyeti çerçevesinde değerlendirilmemiştir. Örneğin partinin güvenliğini sağlayan emniyet görevlilerine verilen yemek bedeli Anayasa Mahkemesi’nce hazineye irat kaydedilmiştir. Yine gerek satıcıda, gerek alıcıda gerekse kargoda kayıp olduğu tespit edilen fatura aslı yerine ilgili firma tarafından faturanın kaybolduğunu belirten bir üst yazı ve faturanın 2’nci suretinin noter tasdikli bir nüshası belge olarak partimizce sunulmuş ancak Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmemiştir. Bu örnekler söz konusu yasanın ne kadar yetersiz olduğunu ortaya koymaktadır. Sorun 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.”

Söz konusu değil  Öte yandan eski Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’tan, milletvekili seçilmesi nedeniyle Deniz Baykal’ın Özel Kalem Müdürlüğü’nden ayrılması sonrasında yapılan ödemelerin geri istenmediği belirtildi. Aynı şekilde Kanaltürk’e yapılan ödemelerle ilgili olarak kanalın yeni sahiplerine yönelik bir “rücu” işleminin de söz konusu olmadığı vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!