Yasa boğulduk! TV'de şiddeti anlatmıştı... Aylin Hoca yakılarak öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2020 07:00

Türkiye, dün İstanbul’dan gelen acı haberle sarsıldı. Dr. Aylin Sözer, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Kemal Ayyıldız tarafından evinde boğazı kesilerek öldürüldü. Cinayetin ardından Sözer’in üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe veren Ayyıldız, polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Öte yandan Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız'ın binaya giriş anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı ve öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer (48) ile kardeşi Nilay Sözer, Maltepe’de Barış Apartmanı’nın farklı dairelerinde oturuyordu. Kardeşinden haber alamayan Nilay Sözer, dün polise başvurdu. Saat 12.30 sıralarında Aylin Sözer’in dairesine giden polisler, içeriden sesler duyunca kapının zilini çaldı, ancak kimse açmadı. İçeride bulunan ve polislerin geldiğini gören şüpheli Kemal Ayyıldız (32), kapının arkasına evde bulunan eşyalarla yığınak yaptı.

Yasa boğulduk TVde şiddeti anlatmıştı... Aylin Hoca yakılarak öldürüldü
Kemal Ayyıldız (Katil zanlısının Delbe soyadını 2019'da mahkeme kararıyla Ayyıldız olarak değiştirdiği öğrenildi)

Haberin Devamı

Polis ekipleri kapıyı çilingire açtırıp içeri girince duman ve alevlerle karşılaştı. Hemen itfaiyeye haber verildi. Bazı polisler ise yangın nedeniyle içeride oluşan yoğun dumandan etkilendi. Polisler, gözaltına almaya çalıştıkları Ayyıldız'ın saldırısına uğradı. Ayyıldız, polislerin de üzerine yanıcı sıvıdan dökmek istedi. Çıkan arbedede bir polis memuru elinden yaralanırken, etkisiz hale getirilen şüphelinin üst aramasında Aylin Sözer’e ait altınlar ve yanıcı sıvı bulundu. Gözaltına alındıktan sonra ekip otosuna götürülen Ayyılsız'ı, dışarıda toplananlar linç etmek istedi.

Yasa boğulduk TVde şiddeti anlatmıştı... Aylin Hoca yakılarak öldürüldü

Polis ekipleri, Kemal Ayyıldız'ı linç etmek isteyen vatandaşların arasından aldı.

KATİL ZANLISININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Maltepe’de, öğretim görevlisi Aylin Sözer’i bıçakla boğazını keserek öldürüp, yakan Kemal Ayyıldız, ifadesinde, “Ben 10 yıl önce askerden geldikten sonra internette sohbet sitelerinin birinde Aylin Sözer ile tanıştım. İnternette tanıştıktan sonra görüşmeye başladık. Zaman zaman görüşmelerimiz devam ediyordu. Bu süreçte ben evlendim. Evlendikten sonra bir süre görüşmedik ancak daha sonra yeniden görüşmeye başladık. Zaman zaman aramızda sorun çıkıyordu, görüşmüyorduk. Benim evliliğimden çocuklarım oldu. Eşimle aram bozuldu. Eşim çocuklarımızı yanına alarak Manisa’ya gitti. Aramızda boşanma davası var. Bir aydır da Aylin Sözer’le aramızda sorunlar vardı. Sabah erken saatte evine gittim. Biraz alkol aldıktan sonra, yılbaşında Manisa’ya giderek, yılbaşını çocuklarımla geçirmek istediğimi söyledim. Bu sözlerime çok sinirlendi. Yılbaşını kendisiyle geçirmemi istiyordu. Aramızda tartışma başladı. Ben kavgaya son vermek için arkamı dönüp çıkmak istediğimde eline geçirdiği bıçağı bana salladı. Aramızda boğuşma başladı. Ben bıçağı elinden alarak salladım. Boğazı kesilerek yere yığıldı. Nefes almadığını fark ettim. Ne yapacağımı bilemedim. Daha sonra çakmak gazı tüpünü alarak üzerine doğru püskürttüm ve ateşe verdim. Eve hırsız girmiş havası vermek istiyordum. Bu nedenle bazı ziynet eşyalarını da alarak cebime koydum. Daha sonra kapıda polisin olduğunu fark ettim. Kapıyı açmaya çalışıyorlardı. Çok tedirgin oldum. Ben de doğalgaz borusunu kopartarak yangın çıkardım.” dediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Kemal Ayyıldız’ın ifadesinde, Aylin Sözer’le ‘sözleşerek’ eve gittiğini söylediği bilgisini polis araştırdı ancak böyle bir bilgiye ulaşılamadı.

Yasa boğulduk TVde şiddeti anlatmıştı... Aylin Hoca yakılarak öldürüldü

‘MELEĞİMİZİ’ KAYBETTİK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretim üyesi Aylin Sözer ile ilgili Twitter hesabından “Genç bir meslektaşım, kıymetli bir eğitimci Dr. Aylin Sözer’in vahşice katledildiği haberinin üzüntüsü içindeyim. En hafif tabiriyle bir caninin kurbanı olması çok acı. Lanetliyor; ailesi ve öğrencilerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter’dan, “Aylin Sözer’i vahşice katleden caninin hak ettiği cezayı alması için yargı gerekeni yapacaktır” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Aylin Sözer’in katilinin en ağır cezayı alması için dava sürecinin yakın takipçisi olacaklarını bildirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter'dan kadın cinayetlerinin durdurulması için istenen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlüğünün açıklamasında “Türkiye’de ve ABD’de alanında aldığı eğitimlerden sonra 2013'ten bu yana üniversitemizde görev yapan Aylin Hocamız, gerek akademik birikimi, gerek öğrencilerine yaklaşımı, gerek mesai arkadaşlarıyla uyumu, gerekse hayat dolu, neşeli, yardımsever; ‘İyilik Meleği’ karakteriyle tüm İAÜ Ailesi’nin büyük sevgi ve saygı duyduğu bir öğretim elemanıydı. Böylesine müstesna bir değeri, kadın cinayetine kurban vermiş olmak, zorluklarla geçen 2020 yılının bizim açımızdan en acı ve en unutulmaz anısı olmuştur" denildi.

Haberin Devamı

TV'DE ŞİDDETİ ANLATMIŞTI

Yasa boğulduk TVde şiddeti anlatmıştı... Aylin Hoca yakılarak öldürüldü

Nisan 2019'da bir televizyon kanalında şiddet konulu programa katılan Dr. Aylin Sözer, sunucunun, “Ne büyüklükte bir sorunla karşı karşıyayız. Cinayet başlı başına evet çok kötü ama okullarda da şiddet yaygınlaşıyor diyebiliyor muyuz? sorusuna özetle şu cevabı vermişti: “Tabii ki yaygınlaşıyor. Toplumda ne kadar çok şiddet olaylarını gözlemliyorsak, o ölçüde çocuklar arasında da yaygınlaşıyor. Akran zorbalığı dediğimiz çok ciddi bir sorun var. İşte artık öğretmenlere varan sonuçları var. Çok ciddi sorunlar bunlar. Daha önce zorbalığa uğramış kişilerin içinden çıkar bütün zorbalar. Çözülür mü? Sanmıyorum. Çözülmez. Önlenebilir, azalabilir.”

Haberin Devamı

Dr. Aylin Sözer’in, öldürülmeden önce internet üzerinden öğrencileri ile canlı derse katılacağını duyurduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!