YARSAV Başkanı Murat Arslan: Yargı toplumsal krizin adresi haline geldi

Güncelleme Tarihi:

YARSAV Başkanı Murat Arslan: Yargı toplumsal krizin adresi haline geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 15:50

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Murat Arslan, "Gelinen noktada yargı; yapısı, işleyişi ve ürettiği adalet hizmeti ile güvenilir değil, toplumsal krizin adresi haline gelmiştir" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Arslan, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda yaptığı konuşmada, YARSAV'ın 2006 yılında başlayan kararlılığının her geçen gün aratarak devam ettiğini söyledi.

Yargının, adına karar verdiği toplum için ürettiği en büyük değerin, hukuk güvenliği içinde bir yaşam olduğunu belirten Arslan, bunu sağlamak için yegane gücünü de halkın ona olan güveninin oluşturduğunu kaydetti.

AK Parti iktidarını eleştiren Arslan, "Gelinen noktada yargı; yapısı, işleyişi ve ürettiği adalet hizmeti ile güvenilir değil, toplumsal krizin adresi haline gelmiştir" iddiasında bulundu.

Uluslararası Yargıçlar Birliği Başkanı Gerhard Reissner de uluslararası örgütler ile Türkiye'nin yargının etkinliğini artırması konusunda ortak çalışma yürüttüğünü ve bu çerçevede ilerleme kaydedildiğini vurguladı.

Yargı adalete hizmet etmiyorsa orada bir problem olduğunu ifade eden Reissner, "Etkin bir yargı sadece hakimlerin olması, kararların yazılması değildir. Yargıcın yaptığı işlerle adalete, özgürlüklere, demokrasiye katkı sunması lazım" diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği (TTB) Başkanı Metin Feyzioğlu ise dünyanın pek çok ülkesinde yargıya, avukatlara, hakim ve savcılara yönelik baskıların arttığını savundu.

Her dönem yargı bağımsızlığıyla ilgili tartışmaların olduğunu belirten Feyzioğlu, "Bu dönemki kadar yargı üzerinde büyük baskıların oluştuğu ve bu dönemki kadar milletimizin adalete güvenini yitirdiği hiçbir dönemi tarih yazmadı" değerlendirmesinde bulundu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Ülkemiz Reyhanlı'dan başlayarak, Diyarbakır, Suruç ve en son başkent Ankara'da yapılan kanlı saldırılar ile canlı bombaların kol gezdiği bir Ortadoğu ülkesine maalesef dönmüştür" ifadesini kullandı.

Olağan genel kurula, üyelerin yanı sıra baro başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!