Yarın serinleyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Yarın serinleyeceğiz
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 14:37

Günlerdir bunaltan Afrika sıcakları yarın yerini serin havaya bırakıyor. Yarın Marmara serin ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Bugün ise yoğun sıcaklık nedeniyle tüm canlıların gölgeye sığındı.

Haberin Devamı

Yağışlı hava sadece bir gün sürecek ama serin hava cuma gününe etkisini sürdürecek. Cumartesinden itibaren Afrika sıcakları geri gelecek.

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°Nİ  Â

TÃœRKÄ°YE RAMAZAN'A SICAK HAVA Ä°LE GÄ°RECEK  Â

Hüseyin Gazi Kaykı - Türkiye, ramazan ayına  sıcak hava ile girecek. Yurdun kuzeybatı kesimlerinde yarın 4-6 derece azalacak  olan hava sıcaklığı, ramazanın ilk gününden itibaren tekrar artışa geçecek ve tüm  yurtta mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye  göre, Türkiye halen geçtiğimiz haftanın son günleri Kuzey Afrika üzerinden gelen  sıcak hava dalgasının etkisi altında bulunurken, hava sıcaklığı doğu bölgelerde  mevsim normallerinin 2 ila 4, iç ve batı bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerinde  seyrediyor.

Hafta sonunda kaydedilen en yüksek hava sıcaklığı Antalya, Diyarbakır,  Siirt ve Şanlıurfa'da 42, Batman Adıyaman, Kahramanmaraş, Aydın, Manisa ve  Denizli'de 41, Gaziantep, Kilis ve Muğla'da 40, Karabük ve Edirne'de 39, İzmir,  Elazığ, Mardin, Adana, Osmaniye ve Kırklareli'nde 38, İstanbul'da 35, Ankara'da  34 derece olarak ölçüldü.

Yapılan son meteorolojik analizlere göre yarın yurdun kuzeybatı  kesimlerinde Balkanlar üzerinden gelen serin hava nedeniyle hava sıcaklığının 4  ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve  mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde azalan hava sıcaklığının ramazanın ilk  gününden itibaren tekrar artışa geçeceği ve tüm yurtta mevsim normallerinin  üzerinde olacağı bekleniyor.

Balkanlar üzerinden gelen nispeten serin hava sebebiyle yarın Marmara'nın  doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında, çarşamba günü Orta ve Doğu Karadeniz  kıyıları ile Sinop çevrelerinde, perşembe günü ise Orta ve Doğu Karadeniz  kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli sağanak geçişleri  bekleniyor. Diğer bölgelerde havanın az bulutlu açık ve güneşli olacağı tahmin  ediliyor.

SAHÄ°LLERÄ° BOÅžALTTI ASFALTI ERÄ°TTÄ°

Termometrelerin hava sıcaklığını 47 derece  gösterdiği Antalya'da asfalt eridi, vatandaşlar evlerinden çıkmayınca Konyaaltı  sahili de boş kaldı.

Antalya Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezinden alınan bilgiye göre,  Antalya'da hava sıcaklığı 43 derece ölçüldü. Nem miktarının yüzde 20 olduğu  kentte, deniz suyu sıcaklığı ise 29 derece olarak tespit edildi.

Afrika sıcakları olarak tabir edilen sıcaklar nedeniyle Antalya'da  vatandaşların serinlemek için gittiği sahillerde sessizlik yaşanırken, Burdur-  Antalya karayolunda asfalt zeminin eridiği görüldü.

Yürümeyi dahi zorlaştıran zeminde vatandaşlar zor anlar yaşadı.  Termometrede ise 47 dereceyi gösteren sıcaklıkta asfalt üzerine kırılan  yumurtanın piştiği görüldü.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

YUNANÄ°STAN'DA SICAK NEDENÄ°YLE AKROPOLÄ°S ZÄ°YARETE KAPATILDI

SİVAS’TA SICAK HAVA HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Sivas’ta öğle saatlerinde hava sıcaklığının gölgede 34 dereceye kadar çıkması nedeniyle kentte yaşayanlar serinlemek için çeşitli yollara başvurdu. Kent merkezi yakınlarındaki piknik alanlarında yoğunluk yaşanırken, çocuklar ise ıslanarak serinledi.

Tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da sıcak havadan bunalanlar, serinlemek için çeşili yollara başvurdu. Kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Paşabahçe piknik ve mesire alanına gidenler, buradaki dereye girerek serinlemeye çalıştı. Bazı kişiler ise tesisler içerisinde bulunan şelalenin altına girerek serinledi. Kent merkezinde de çocuklar Ethembey Parkı’nda bulunan fıskiyelerde serinlemeye çalıştı.

Haberin Devamı

EGE AÇIKLARINDA FIRTINA UYARISI

Ege açıklarında fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ege'de  kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan esen rüzgarın, gece  saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 5 ila 7 kuvvetinde fırtınamsı rüzgar,  açıklarda 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Açıklamada, bu nedenle ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.


         
       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!