'Yarın her şey bitecek'ten... Bir gün sonra

Güncelleme Tarihi:

Yarın her şey bitecekten... Bir gün sonra
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 22:50

BAĞCILAR’da barışma teklifini reddeden 16 yaşındaki lise öğrencisi Cansu Çaptı’yı 8 Şubat’ta sokak ortasında pompalı tüfekle vurarak öldüren Mehmet Ali Kızılaslan (17), korkutmak isterken tüfeğin ateş aldığını iddia etti.

Haberin Devamı

Bakırköy 2’nci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen ilk duruşmaya getirilen Kızılaslan, savunmasında Cansu Çaptı’nın 2.5 yıllık arkadaşı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Niyetimiz evlenmekti. Aramızda yüzük takmıştık. Cansu’yu İbrahim isimli biriyle parkta öpüşürken görmüştüm. Söz yüzüğünü alıp ayrıldım. Ailemle tartıştığım için Sevgi Ormanı’nda sabahlıyordum. Plakasını görmediğim bir otomobil siyah poşetin içinde bir şey atıp gitti. Poşeti açınca erkek pantolonuna sarılı bir tüfek gördüm. Polise teslim edecektim. Yolda Cansu’yu görünce tüfeği ona doğrulttum. Amacım korkutmaktı. Tüfek ateş aldı..”

Cansu’nun henüz liseye gittiğini, evlenme yaşında olmadığını söyleyen anne Fatma Çaptı ise “Söz kesmediler. Sanık sürekli kızımı telefonla rahatsız ediyordu. Kızımı ‘Anneni, teyzeni öldüreceğim’ diye tehdit etmiş. Planlı programlı bir şekilde pusuya yatmış, kızımı beklemiş ve öldürmüştür. Facebook’ta bir gün önce ‘Yarın her şey bitecek. 36 seneyi göze alırım o...’ şeklinde ileti göndermiş” dedi.

Mahkeme heyeti, Kızılaslan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!