Yarın büyük gün

Güncelleme Tarihi:

Yarın büyük gün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Monica ile cinsel ilişki kurmadığını söyleyen ve skandalla ilgili yarın jüriye ifade verecek Clinton’ın ne diyeceği merakla bekleniyor.

Başkan yarın TSİ 20.00'de Beyaz Saray'da kamera karşısına geçerek canlı yayınla büyük jüri önünde savcıların sorularını yanıtlayacak.

Clinton cephesi

Gerçek seks değildi

Paula Jones'un açtığı cinsel taciz davasıyla ilgili 17 Ocak'ta verdiği ifadede ‘Monica ile cinsel ilişkiye girmedim’ diyen Başkan, muhtemelen ‘Aramızda seksi hareketler oldu. Ancak bu hiçbir zaman gerçek seks ilişkisi değildi’ diyecek. Ancak Clinton, eski ifadesini tekrarlayabilir ya da Monica ile cinsel ilişkiye girdiğini de itiraf edebilir.

Sürpriz parti

Başkan, Beyaz Saray'a kapandı. Önceki akşam kendisine 52'inci doğumgünü dolasıyla sürpriz bir doğumgünü partisi düzenlenen Clinton, avukatlarıyla ifade vermeye hazırlanıyor. Kendisi de bir avukat olan Hillary Clinton da bu çalışmalara destek oluyor. Başkan'ın kızı Chelsea de babasına destek olmak için Beyaz Saray'da kaldı.

Halk destekliyor

Monica ile ilişkiye girip, genç kadını yalan söylemeye zorlamakla suçlanan Clinton'ı büyük gün için hazırlayan avukatlar her ayrıntıyı ele alıyor. Kamuoyunun ise artık sabrı kalmadı. Halk bir an önce Clinton'ın kamuoyu önüne çıkıp gerçeği söylemesini istiyor. CBS'in araştırmasına göre halkın üçte ikisi Clinton aleyhindeki suçlamaların özel sorunlar olduğu ve başkanlığını etkilemediği görüşünde.

Monica cephesi

Oral seks yaptım

Beyaz Saray'da stajyerlik yaparken Başkan Bill Clinton'la tanışan Monica Lewinsky ise Başkan'la Beyaz Saray'daki Oval Ofis'in yanındaki çalışma odasında defalarca birlikte olduklarını öne sürüyor. 6 Ağustos tarihinde büyük jüriye ifade veren Monica, Başkan'a oral seks yaptığını ve elle tatmin ettiğini iddia ediyor.

Savcı biliyor

Monica, söylediklerine kanıt olarak da üzerinde başkanın sperm lekelerinin bulunduğu deniz mavisi eteğini Özel Savcı Kenneth Starr'a verdi. FBI laboratuvarında DNA testine tabi tutulan eteğin üzerindeki lekelerin Başkan Clinton'a ait olup olmadığı devlet sırrı gibi saklanıyor. Test sonucunun Starr'a açıklandığı ancak Clinton'ın bilmediği söyleniyor.

Anlaşma yaptı

Özel Savcı ile varılan yargı dokunulmazlığı anlaşması karşılığında konuşan 25 yaşındaki Monica Lewinsky, Başkan'la aralarındaki ilişkiyi gizlemenin yollarını aradıklarını söylüyor. Monica'ya göre Başkan hiçbir zaman kendisini yeminli ifade verirken yalan söylemeye zorlamadı. Monica ile Clinton'ın ilişkisi, genç kadının olayı arkadaşı Linda Tripp'e anlatması üzerine ortaya çıkmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!