Yargıtay'ın açıklaması piyasayı gerdi

Güncelleme Tarihi:

Yargıtayın açıklaması piyasayı gerdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 14:35

Yargıtay'dan hükümete yönelik gelen sert eleştiriler piyasada da ipleri gerdi.

Haberin Devamı

Yargıtay'dan hükümete çok sert açıklama

Siyasi gerginlik nedeniyle zaten diken üzerinde olan piyasalar, Yargıtay'ın açıklamaları ile ikinci seansta olumsuz bir görüntü sergiledi. Borsa düşüşe geçerken kurlar ve faizde yükseliş izlendi.

İlk seansı 41 bin 405 puandan tamamlayan borsa, ikinci seansın açılışından itibaren gelen satışlarla 41 bin sınırının altına kadar indi. Bir ara 40 bin 597 puana kadar gerileyen borsa, gün sonuna doğru gelen alımlarla toparlanarak günü 41 bin 11 puandan noktaladı. Düne göre hisse senetlerindeki kayıp yüzde 0.7 olarak gerçekleşti.

Döviz tarafında da yükseliş dikkat çekiyor. Dolar dünkü yükselişin ardından bugün yaşanan gerginlikle yoluna devam ederken, serbest piyasada 1.2485 YTL'ye kadar yükseldi. Sonrasında gevşeyen dolar saat 17.00 itibariyle 1.2420 YTL'ye indi. Dolar düne göre yüzde 0.32 değer kazandı.

Haberin Devamı

Euroda hızlı yükseliş

Euroda ise çok daha hızlı bir hareket izlendi. Euro/dolar paritesinin Almanya'da açıklanan olumlu verilerle son üç haftanın zirvesine çıkması, içeride de etkili oldu. Euro 1.9655 YTL'ye kadar tırmanırken, günü 1.9550 seviyesinden, düne göre yüzde 1 artışla tamamladı.

Faiz tarafında da yükseliş etkili oldu. Gösterge tahvilin bileşik faizi Yargıtay'ın açıklamaları ile yüzde 19.55'ten yüzde 19.65'e tırmandı.

GÜNDEM İÇERİYE DÖNÜYOR

Piyasadaki hareketi değerlendiren Turkish Yatırım Finansal Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, Anayasa Mahkemesi'nin kararı yaklaştıkça gündemin dışarıdan çok içeriye odaklandığını belirtti. Uskuay, "Anayasa Mahkemesi kararı gelinceye kadar tüm haberler ve spekülasyonlarla bu süreç böyle gidecek. Özellikle basın üzerinden yapılan tartışmalar piyasa üzerindeki etkisi artıracak" dedi.

Uskuay, dışarıda da piyasalar üzerinde en etkili olan unsurun petrol fiyatlarındaki 'akıl almaz yükseliş' olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!