Yargıtay'da seçim

Güncelleme Tarihi:

Yargıtayda seçim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2001 00:00



Yargıtay Birinci Başkanvekilliği'ne İsmet Arslan yeniden seçildi. İsmet Arslan'ın 4 yıllık görev süresini tamamlaması nedeniyle Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda bugün yapılan seçimde, Arslan yeniden bu göreve getirildi.

Öte yandan, Genel Kurul'da yapılan bir diğer oylamayla da açık bulunan 11. Ceza Dairesi Başkanlığı'na, aynı Daire Üyesi Nuri Ok seçildi.

Yargıtay Birinci Başkanvekilliği görevine yeniden seçilen İsmet Arslan, 1936 yılında Elazığ'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1960 yılında mezun olan Arslan, çeşitli yerlerde hakimlik yaptı. Arslan, 1980 yılında Yargıtay üyeliğine getirildi, daha sonra da daire başkanlığı yaptı. Arslan, 1997 yılında ise Yargıtay Birinci Başkanvekilliği görevineseçildi. İngilizce bilen Arslan'ın ''Ceza Hukuku Kurallarının Haksız Fiilden Doğan Tazminat Taleplerine Etkisi'' adlı yayımlanmış bir eseri de bulunuyor.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilen Nuri Ok ise 1942 yılında Tarsus'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1965 yılında mezun olan Ok, çeşitli yerlerde savcılık ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı'nı bitiren Ok, 1991 yılında Yargıtay üyeliğine getirildi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!