‘Yargılama çıkmaz içinde’

Güncelleme Tarihi:

‘Yargılama çıkmaz içinde’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

Necip Hablemitoğlu Ailesi’nin avukatı Ersan Barkın, “Yargılamanın bu aşamadan sonra ciddi bir çıkmaz içinde olduğunu düşünüyorum. Bir siyasi yargılama var. Her siyasi yargılama bir süre sonra bu hale geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmüştü. Ukrayna’da bulunan Nuri Gökhan Bozkır’ın Türkiye’ye iadesi sonrasında Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 21 yıl sonra dava açıldı. 19 Mayıs tarihinde ise Bozkır ile birlikte tutuklu bulunan diğer sanıklar tahliye edilmişti. Bozkır tahliye kararının ardından kayıplara karıştı. Bozkır’ın firari olduğu dosyanın yargılanması ise devam ediyor. Geçen pazartesiden bu yana davada, tanıklar dinleniyor.

Emekli Albay Bülent Kutsal ifadesinde, 1997 yılında girdiği Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda askerlik hayatının geçtiğini belirterek şunları söyledi:

“Ben o dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı MAK tim komutanı yardımcısıydım. Nuri Gökhan Bozkır ile husumetimiz vardı. Necip Hablemitoğlu bizim için milli bir kahramandır. Nuri Gökhan Bozkır’ın, suikasti Özel Kuvvetler’de bir yapının işlemiş olabileceği şeklindeki ifadelerini biliyorum. Bu ifadelerin kendisi tarafından uydurulduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Hablemitoğlu Ailesi’nin avukatı Ersan Barkın, “Yargılamanın bu aşamadan sonra ciddi bir çıkmaz içinde olduğunu düşünüyorum. Bir siyasi yargılama var. Her siyasi yargılama bir süre sonra bu hale geliyor” dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı da, “21 yıl geçmiş aradan. Elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Duruşmaya pazartesi günü devam edilmek üzere ara verildi.           

BAKMADAN GEÇME!