Yargıçla tartışan kameraman tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Yargıçla tartışan kameraman tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2001 00:00


Görüntü çekilmesi yüzünden tartıştığı Antalya 3. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Belgin Ayçil'in talimatıyla gözaltına alınan, yerel VIP Televizyonu Kameramanı Ahmet Aydın, Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklandı.

Yenikapı Karakolu'nda ifadesi alınan kameraman Aydın, öğleden sonra önce Nöbetçi Savcılığa, buradaki ifadesinden sonra da tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme, kameraman Ahmet Aydın'ın, ''görevli memura mukavemet'' suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.

Adliye'ye Yenikapı Karakolu'nda görevli polis memurlarının nezaretinde elinde kamerasıyla gelen Ahmet Aydın, tutuklanmasına karar verildikten sonra kelepçelenerek Antalya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

3. Sulh Hukuk Hakimi Berrin Ayçil, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, şahsi bir şikayeti bulunmadığını öne sürerek, ''Keşif sırasında kameramanı uyardım. Hakim olduğumu söyledim. Mahkeme düzenini bozmamasını istedim. Uyarımı üç kez yinelememe rağmen beni dinlemedi. Ben de yasal işlem yapılmasını ve zabıt tutulmasını istedim. Artık konu benden çıktı ve kamu davası haline dönüştü'' dedi.

6 AY İLE 1 YIL

Baro Başkanı Gürkut Acar, Ahmet Aydın'ın tutuklanmasından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın'ın, 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanacağını belirterek, ''Önümüzdeki günlerde bir üst mahkemeye başvurarak Ahmet Aydın'ın tutukluluğuna itiraz edeceğiz'' diye konuştu.

VIP TV Genel Müdürü Tevfik Günay ise Kameraman Ahmet Aydın'ın olayda kastı olduğunu sanmadığını belirterek ''Sanırım arkadaşımız hanımefendinin hakim olduğunu bilmeden tartışmıştır. Ahmet'in tutukluluğuna avukatlarımız aracılığıyla itiraz edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Doğu Garajı'ndaki Halk Pazarı esnafı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasındaki sorunlar nedeniyle açılan davayla ilgili olarak, 3. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Belgin Ayçil, pazar yerinde keşif yaparken, Kanal VIP Televizyonu Kameramanı Ahmet Aydın ile haber amaçlı görüntü çekimi yapılıp yapılmaması konusunda tartışmış, tartışmanın büyümesi üzerine Ayçil, keşifte görevli polis memurlarına talimat vererek Ahmet Aydın'ın gözaltına alınmasını istemişti. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!