Yardım için koştu, ölen oğlu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yardım için koştu, ölen oğlu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 14:03

Konya'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden iki çocuktan biri olan 5 yaşındaki Enes'in babası Hüseyin Avcı'nın kazanın hemen ardından yardım için olay yerine koştuğunda yerde yatanın oğlu olduğunu gördüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Fatih U. idaresindeki 42 SR 761 plakalı otomobilin dün merkez Selçuklu ilçesi Barış Caddesi'nde yolun karşısına geçmek isterken çarparak ölümüne neden olduğu iki çocuktan biri olan Enes Avcı (5) Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Arkadaşı Yusuf İnanç İlkan'ın (6) cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketi Balıkesir'e götürüldü.

YARDIM İÇİN KOŞTU, OĞLUNU GÖRDÜ

Hüseyin Avcı (56), gazetecilere yaptığı açıklamada, biri 13, diğeri 5 yaşında olmak üzere iki çocuğu olduğunu söyledi.
Eşi Hikmet Avcı ile (52) dün meydana gelen olaydan birkaç saat önce markete gitmek için evden ayrıldıklarını belirten Avcı, “Oğlum Enes ile çok sevdiği arkadaşı Yusuf evin önünde oynuyordu. Biz alışveriş sonrası eve dönerken bir aracın fren sesini ve vatandaşların bağrışlarını duyduk. Daha sonra hemen yardım için olay yerine koştum. Bir baktım yerde yatan oğlum ve arkadaşıydı” dedi.

Gördükleri karşısında şaşkına döndüğünü ifade eden Avcı, şunları kaydetti:
“Hemen oğlumu kucağıma aldım. Baktım kalbi atmıyordu. Arkadaşına baktım. O da ölmüştü. Ne yapacağımı bilemez duruma gelmiştim. Yolun karşısına el ele tutuşarak geçmeye çalışmışlar. Ancak... Böyle bir acıya yürek dayanmaz. Oğlum ve çok sevdiği arkadaşı el ele ölüme gitmişler. İleri yaşlarda bana bir kez daha babalık duygusunu tattıran oğlum artık aramızda yok.”

Öte yandan Yusuf İnanç İlkan'ın askeri personel olan babası İbrahim İlkan'ın tayininin Erzurum'a çıktığı, İlkan ailesinin kısa bir süre önce evden ayrılmak için eşyalarını topladığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!