Yaralı kediye gazeteciler sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yaralı kediye gazeteciler sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 10:15

Tekirdağ'da, bir balıkçı teknesinde yaşayan ve 4 minik yavrusunu diğer kedilerden korumaya çalışırken kafasından yaralanan “Şimal” adlı kedi, gazeteciler tarafından tedavi ettirildi.

Haberin Devamı

Tekirdağ sahilinde balıkçılık yapan İdris Şeremet, balık avından döndükten sonra teknelerinde besledikleri Şimal'in kafa derisinin yerinden kalktığını gördü.
Şimal'in yarasına rağmen minik yavrularını kucağından ayırmadığını ve emzirmeye devam ettiğini gören Şeremet, sürekli denize açıldığından kedinin tedavi edilmesi için gazetecilerden yardım istedi.

Sahile gelen gazeteciler, Şimal'i ve 4 minik yavrusunu bir kutuya koyarak veterinere götürdü. Yarası ağır olduğundan 5 veteriner gezen gazeteciler, son gittikleri veteriner Barış Berköz tarafından Şimal'in tedavi edilmesini sağladı.

Şimal'i anestezi ile uyutan Berköz, yerinden kalkan kafa derisini kesti. Yarayı temizledikten sonra mikrop kapmamasını sağlayan ve yeni derinin çıkmasını kolaylaştıran krem süren Berköz, Şimal'in acısının dinmesi için antibiyotik iğne yaptı.

Veteriner Berköz, Şimal'in yarasının çok büyük olduğunu belirterek, “Ancak Şimal çektiği büyük acıya rağmen annelik iç güdüsüyle yavrularını emzirmeyi ihmal etmemiş. Yavruların durumu çok iyi. Şimal'in yarasının kapanması uzun zaman alacak. Şimdi Şimal'in yarayı koruyucu ve yeni deri çıkmasını kolaylaştıran 2 krem ve antibiyotiğe devam etmesi gerekiyor” dedi.

Tedavinin ardından eczaneden ilaçları alan gazeteciler, Şimal ve 4 minik yavruyu balıkçılara teslim etti.

Balıkçı İdris Şeremet, kediyi geriye getiren gazetecilere teşekkür ederek, şöyle konuştu:
“Biz Şimal'e küçüklüğünden bu yana bakıyoruz. Yavruları olduktan sonra küçük teknemizde kalıyordu. Son zamanlarda da erkek kediler Şimal ile kavga ediyorlardı. Şimal yavrularını korumak isterken kafasından yaralanmış. Gördüğümde çok üzüldüm. Ancak sürekli denize açıldığımdan bir veterinere götüremedim. Bu nedenle aklıma basın mensuplarını aramak geldi. Gazeteciler telefonumun ardından hemen geldiler ve kedimizi tedavi ettirdiler. Çok mutluyuz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!