Yapıştırma üretim

Güncelleme Tarihi:

Yapıştırma üretim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

‘Balyoz Planı’nı hazırladığı iddia edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan, EMASYA denen bu planların TSK’nın görevi ve meşru olduğunu belirtti, cami bombalanacağı, kendi uçağımızın düşürüleceği iddialarını da şöyle yanıtladı:

“Planlar, birileri bu kutsal mekânları bombalamaya kalkışırsa engel olmaya dönük olur. Üzerinde durulmayan konu, senaryoların jenerik olduğu. Bu senaryolar muhtemel gelişmeleri bastırmaya dönük olur, olay yaratmaya değil.”

ARALARINDA camilerin bombalanması, uçakların düşürülmesi, gazetecilerin tutuklanması gibi konuları içeren “Balyoz Plânı”nı, 1’inci Ordu Komutanlığı döneminde hazırladığı iddia edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan, “Hazırlanan planlarda olay çıkartmak değil, olay çıkarılmasına engel olunması vardır” dedi.
TSK’da iç ve dış tehditlere karşı her türlü planlamanın yapıldığını belirten Doğan, planda var olduğu iddia edilen birçok konu hiçbir zaman yer almadığı gibi bazı konuların da çarptırılarak yansıtıldığını iddia etti. Doğan, sorularımızı şöyle yanıtladı:
EMASYA Planı yasal mı?

“EMASYA, yıllardır uygulanan bir plândır. Benim Genelkurmay Başkanlığı Harekât Başkanlığım döneminde İçişleri Bakanlığı’yla bu konuda protokol yaptık. İçte cephe gerisinde karışıklık çıkması, ya da barış zamanında da çıkan karışıklıklara karşı valilik, TSK’den isteyebileceği yardımları da düzenlemektedir. Bu protokol asayişi sağlamak için yapılmıştır. Yoksa bomba atmak falan filan değildir. Devlete, mala, mülke, bayrağa, laik düzene başkaldırı olduğu zaman, olayların önlenmesi için TSK’nin yardımına ihtiyaç duyulması halinde askeriniz gider. Buna EMASYA Planı denir, meşru planlardır, saklanacak da bir şey yoktur. Ama plan içerikleri söylenmez. Söylenmesi de doğru değildir.”

O seminerleri yönettim cami bombalama yok

Balyoz Planı kapsamında Fatih Camii gibi camilerin bombalanması var mı?

“Böyle saçmalık olur mu? Planlar bomba atmaya değil, birileri bu kutsal mekânları bombalamaya kalkışırsa engel olmaya dönük olur. Halkı galeyana getirmek,
asayişi bozmak, devletin, laik, demokratik düzenine başkaldırmak isteyenlere fırsat verilmemesidir. Plan tatbikatlarını ve seminerini yöneten bir insanım. O planlarda camilerin bombalanması gibi bir şey yok. Böyle bir şeyi yazacak tiyniyette insanlar da olamaz. Bunlar tamamen yapıştırma, üretimdir.”

Senaryolar jenerik mevcutta yoktur

Uçaklarımızın düşürülmesi var mı?

“Ne kadar fecaat bir şey. Bu olacak bir şey mi? Böyle bir şeyi hangi vicdansız, imansız, dinsiz, hasta ruhlu adam düşünebilir. Üzerinde durulmayan konu, senaryoların jenerik olduğudur. Jeneriklerde olabilecek olaylara karşı önlem üzerinde durulur.Olabilecek durumlar, muhtemel gelişmeler dikkate alınarak onları bastırmaya dönük olur. Olay yaratmaya dönük senaryolar düzenlenmez.”

Gazeteci sınıflandırılması doğru mu?

“Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları var, ben onların üzerine çıkmışım maşallah. Gazetecileri şöyle yapacağım, böyle yapacağım diye. Bu ne saçmalıktır. Böyle bir plan olur mu? Bunun emniyetle, asayişle ne ilgisi var? Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması son derece yerindedir. Beş bin sayfalık plan olur mu? Bu tür planlar 3-5 sayfalıktır. Ne yazık ki bunlar da doğru olarak kabul edilip yayımlanıyor. Vicdanları sızlamıyor mu? Çok üzücü şey.”

İran’daki görüntüleri uygulamak istiyorlar

Gözaltına alınacakların stadyuma doldurması var mı?

“İnsanların stadyumlara doldurulması diye bir şey yok. İstanbul deprem bölgesi. Allah korusun büyük bir deprem olması halinde gelen yardımlar, yemek pişirilmesi, yaralıların götürülmesi ve seyyar hastanelerin stadyumlarda kurulması düşünülür. Yoksa oraya halkımızı toplama diye bir şey söz konusu bile olamaz. Sanki birileri İran’daki görüntüleri ülkemizde uygulamak istiyor.”

Askerlikte böyle planlar olur mu?

”Meşru zemin dışında silahlı kuvvetlerin kullanılmasıyla ilgili kesinlikle bir plan söz konusu değil. Böyle bir plan olmamıştır. Planlarda olaylara karşı önlem alınır. Camilere, kutsal mekanlara, provokasyonlara karşı tedbirler, düşünceler vardır. Asla kutsal mekanlara bomba atma, halka şunu yapma gibi canilikler söz konusu bile olamaz. Bunları ancak beyinleri hasta insanlar düşünebilir. Bu hastalıklı beyinlerin de kimler olduğunu merak ediyorum. Atatürk kurtuluş savaşını verirken mütareke basını vardı. Şimdi, mütareke basını bile geçildi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!