Yapılan yol da boşa gitti

Güncelleme Tarihi:

Yapılan yol da boşa gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hasdal-Yassıören Otoyolu altıncı kilometrede ödenek yetersizliği yüzünden tıkanıp kaldı. Yapılan bölümde çökmeler meydana geliyor. Muhtarlar şikayetçi.

Yoğun yerleşim bölgesi olan Kemerburgaz'dan da geçen otoyol, 1994'de yaklaşık 168 milyara Turan Hasinedaroğlu İnşaat Şirketi'ne ihale edildi. Ancak tamamı 43.5 km. olan yolun ancak 6 km.'si tamamlandı.

Üst yapı çalışmaları bitirilen bu bölümün trafik çizgileri de çizildi ancak orta refüj düzenlenemediği ve otokorkulukları çakılmadığı için trafiğe açılamıyor. Karayolları çalışmanın durmasını 1999 yılı ödeneğinin yetersizliğiyle açıklıyor. Ancak zaman geçtikçe yapılan yolda da çökmeler meydana geliyor.

Ayrıca otoyolun Pirinçli Kavşağını Kemerburgaz'a bağlayan bölümündeki köprünün Eyüp Belediyesi tarafından genişletilmesi gerekiyor. Eyüp Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkilileri ise belediyenin yeteri kadar mali imkana sahip olmadığını söyledi. Köprü genişletme işi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

İnşaatı yürüten Turan Hazinedaroğlu bu sene 3 trilyon ödenek gerektiğini söyledi. Ancak Karayolları'nın verdiği miktar 250 milyar. Bu da yan yol çalışmalarına harcanacak. Hazinedaroğlu bu hızla ancak 30 yıl sonra yolun tamamını bitirebileceklerini iddia etti.

Mithatpaşa ve Mimarsinan mahalleleri muhtarları da şikayetçi. Kemal Kesici ve Halit Anıtaş, yetkililerden ‘‘ödenek yok’’ dışında bir cevap alamadıklarını, bölge halkı olarak devlete olan güvenlerini yitirmeye başladıklarını söylüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!