Yapı Kredi'nin çağrı fiyatı 6.50 YTL

Güncelleme Tarihi:

Yapı Kredinin çağrı fiyatı 6.50 YTL
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 10:30

Koçbank A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası (YKB) hisse senetlerine yönelik çağrı fiyatının minimum 6,50 YTL olarak hesaplandığını, bu fiyata ilişkin belirlenen sepetin bugün hesaplanacak YTL değeri veya 6,50 YTL'den yüksek olan değerin kullanılacağını açıkladı.

Koçbank A.Ş.'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, Koçbank'ın Yapı Kredi'nin hisse senetlerinin yüzde 58,22'sini edinmesi nedeniyle ortaya çıkan, halka açık anonim ortaklıkların genel kurullarında vekaleten oy kullanılmasına ve çağrı yoluyla vekalet veya hisse senedi toplanmasına ilişkin esaslar tebliği hükümleri çerçevesinde ortaklara çağrıda bulunma yükümlülüğünün yerine getirilmesi için yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı bildirildi.

Açıklamada, çağrı süresince 1,00 YTL nominal değerli beher YKB payının çağrı satın alma fiyatının, YKB paylarının satın alma, devir hesaplamalarında kullanılan dolar kuru olan 1,34085 YTL, avro kuru olan 1,612 YTL esas alınarak ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun çağrı başvurusu hakkındaki kararında belirtilen sepet (4,6139 dolar, 0,16417 avro ve 0,01059 YTL) baz alınarak minimum 6,50 YTL olarak hesaplandığı kaydedildi.

Açıklamada, çağrı işleminin yarın başlayarak 9 Mart'a kadar 15 gün süreceği vurgulanan açıklamada, ilgili sepetin, bugün Merkez Bankası tarafından açıklanan gösterge niteliğindeki ABD doları ve avro döviz alış kuru ile hesaplanan YTL değeri veya 6,50 YTL'den yüksek olan değerin kullanılacağı belirtildi.

Hisse senetlerinin Koçbank A.Ş. tarafından çağrı yoluyla toplanmasına ilişkin gerekli bilgileri içeren bilgi formunun bugün Hürriyet, Radikal ve Cumhuriyet gazetelerinde, nihai çağrı fiyatının ise aynı gazetelerde yarın yayımlanacağı dile getirilen açıklamada, ayrıca, çağrıya ilişkin bilgi formu ve yatırımcı talep formunun çağrıya aracılık yapacak aracı kurum olan Koç Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin web sitesinde yer alacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!