Yanlış mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Yanlış mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

Hakkari’de 12 askerin şehit edildiği saldırı sırasında kaybolan 8 askerden er İrfan Beyaz’ın babası Halil Beyaz’a, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu adına başsağlığı mesajı yollandı.

Baba Halil Beyaz, ’Oğlunuz şehit oldu başınız sağ olsun’ denilen telgrafı okuduğumuzda aile olarak yıkıldık. Biz oğlumun kaçırıldığını ve halen yaşadığını biliyoruz. Şimdi biz buna mı, yoksa Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na mı inanalım?" diye konuştu. Beyaz’ın yakınları, Erdoğan ve Başesgioğlu’nun başsağlığı telgraflarının fotokopisi dağıttı. Eker’in gönderdiği iddia edilen telgrafın ise, eve gelen bir komiser tarafından alındığı ileri sürüldü.

BİR ÖZÜR BİR YALANLAMA Beyaz ailesine taziye mesajı çekildiğini haberleri üzerine bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, Beyaz ailesinden özür diledi. Yapılan açıklamada Dağlıca’daki çatışmadan sonra güvenlik birimlerince verilen ilk bilgilerde, er İrfan Beyaz’ın da şehit olduğu bilgisi yerildiği belirtildi. İsimlendirme işlemlerinin netlik kazanması doğal olarak zaman aldığı bildirilen açıklamada, "İrfan Beyaz’ın ailesinden bu husustan dolayı özür diliyoruz" denildi.

YALANLADI Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ise, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından taziye mesajı çekilmediğini açıkladı. Başbakanlık’tan ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!