Yangında 4 bin civciv telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Yangında 4 bin civciv telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2006 14:44

İzmir’in Menderes İlçesi’nde, Adnan Taşova’ya ait tavuk çiftliğinde, elektrik kontağından çıkan yangında 4 bin civciv telef oldu

Tokat’tan 6 yıl önce İzmir’e göçeden 34 yaşındaki Adnan Taşova ve eşi Hümeyra Taşova, Menderes İlçesi’nde bir tavuk çiftliği kiraladı. Karı- koca çiftlikte, tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren bir şirkete fason olarak kesimlik civciv besisi yapmaya başladı. Kuş gribi nedeniyle uğradıkları zararı telafi etmek için gece gündüz demeden çalışan Taşova çifti, evlerini de çiftliğe taşıdı.

Önceki gece saat 03.30 sıralarında, her saat başındaki rutin kontrollerini yapmak için kalkan Taşova çifti, dışarı çıktıklarında, kesimlik civciv besisi yapılan kümeslerden birinden alevler yükseldiğini farketti. İtfaiyeyi arayarak ihbarda bulunan Taşova çifti, bir yandan da hortumlarla, yangına müdahale etti. Kısa sürede, tüm çatıyı saran alevler, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin de yardımıyla yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda söndürüldü. Kümesteki 17 günlük 4 bin civcivin yanarak telef olmasına neden olan yangının elektrik kontağından çıktığı belirlendi.

İki çocuk annesi Hümeyra Taşova, alevleri görünce dehşete kapıldıklarını belirterek, “Allah’tan havalar soğuk değil. Soğuk havalarda, kümesteki ısıyı ayarlamak için kendimiz de kümeste yatıyoruz. Kendi canımızdan da olabilirdik. Yangın sırasınad kümesin kapısını açtık ama gece olduğu için civcivler dışarı çıkmadı. Hepsi bir köşeye sıkışmış haldeydiler. Çatının çökmesiyle birlikte hepsi telef oldu. Dün aynı kümesteki 5 bin civcivi diğer kümeslere dağıtmıştık. Yoksa zarar daha büyük olacaktı. Kuş gribinin yaralarını yeni yeni sarmaya başlamıştık ki, bu yangın başımıza geldi” dedi.

Fason üretim yaptıklarını anlatan Adnan Taşova ise, “Şirketin bize verdiği civcivleri 45 gün besledikten sonra kesime gönderip, kilo başına para alıyoruz. Yanan kümesteki civcivler nedeniyle 10 ton et zararımız oldu. 17 gün içinde bu civcivler için 20 ton yem harcadık. Kümesteki, yanan suluklar, yemlikler ve çatı nedeniyle de 20 bin YTL zararımız var. Elimizde kalan 11 bin civcivi 28 gün daha besleyip teslim edeceğiz ki, ancak zararımızı karşılayalım. tüm emeklerimiz boşa gitti” diye konuştu. Kümeslerin sigortasının bulunmadığını sözlerine ekleyen Adnan Taşova, fason üretim yaptıkları şirketin civcivlerinin sigortalı olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!