Yangın önlemi için 3 yıldır izin bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Yangın önlemi için 3 yıldır izin bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

TARİHİ Galata Kulesi’nin iç restorasyonuna başlanması ve yangın güvenlik önlemleri alınması için 18 Eylül 1997 tarihinden beri, İstanbul 1 No'lu Anıtlar ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin bekleyen Büyükşehir Belediyesi, yangın tehlikesine karşı bir kez daha girişimde bulundu. Belediye yetkilileri, taşlardan örülmüş dev bir baca görünümündeki kulenin içinde bulunan ahşap-dokuma eşya ve malzemenin olası bir yangında hızla yanabileceğini belirttiler. Yetkililer, çatı katındaki restoranda bulunanların kurtarılabilmesi için yangın merdiveni bulunmadığına da dikkat çektiler.

İtfaiye Daire Başkanlığı Boğaziçi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü’nün, 29 Ağustos 2000 tarihli raporunda, Galata Kulesi’nde acilen yangın önlemleri alınması istendi.

Raporda, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 24 Eylül 1997 ve 15 Mayıs 1998 tarihli raporlarında da belirtilen noksanların giderilmediği, yangın önlemlerinin alınmadığının görüldüğü belirtilerek, alınması gerekli yangın güvenlik önlemleri sıralandı. Rapor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstanbul Valiliği’ne, İstanbul 3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü’ne, Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na ve İl Kültür Müdürlüğü’ne gönderildi, konunun önemine dikkat çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!