Yangın çıkartan çoban tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Yangın çıkartan çoban tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 21:11

İZMİR'in Seferihisar İlçesi'nde 1000 hektarlık orman ve tarım alanını kül eden yangının çıkmasına neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan N.K., sevkedildiği adliyede tutuklandı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü, saat 15.00 sıralarında, Karakoç Kaplıcaları yakınlarında otluk alanda başlayan alevler, zaman zaman hızı saatte 60 kilometreye ulaşan rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak ormanlık alana sıçramıştı. Alevlerin tehdit ettiği Doğanbey Köyü'yle, 6 yazlık site tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Orman Bölge Müdürlüğü'e ve çeşitli kurumlara bağlı 1000 işçinin, 9 uçak, 4'ü amfibik 7 helikopter ile havadan, 100'e yakın arazözle de yerden yaptığı müdahalelerle yangın, 17 saat sonra kontrol altına alınmıştı. Yangında, 700'ü orman, 300'ü de tarım arazısı olmak üzere toplam 1000 hektarlık alan kül olmuştu.

Yangınla ilgili jandarma ekiplerinin sürdürdüğü çalışma sırasında, tarlasındaki otları yakarken yangının çıkmasına neden olduğu ileri sürülen 55 yaşındaki N.K., gözaltına alındı. Sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen ve kendisinin de bölgede yangını söndürmek için bulunduğunu iddia eden N.K., sevkedildiği adliyede tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!