Yalova Baro Başkanı İnci TBB Başkanlığına aday

Güncelleme Tarihi:

Yalova Baro Başkanı İnci TBB Başkanlığına aday
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 13:06

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok’un ölümünün ardından boşalan makama, Yalova Baro Başkanı Avukat Cemal İnci aday olduğunu açıkladı. Cemal İnci, geçen yıl 23- 24 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde de Özok’a rakip olmuş ve seçimi 86 oy farkla kaybetmişti.

TBB Başkanı Özdemir Özok’un Amerika’da ölümünün ardından boşalan başkanlık makamına kimin oturacağı, 12- 13 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek genel kurulda belirlenecek. Özdemir Özok’un, TBB Başkanlığına seçildiği geçen yılki kongrede aday olan ve seçimi 86 oy farkla kaybeden Yalova Baro Başkanı Cemal İnci, göreve yeniden aday olduğunu söyledi.

Özok’un büyük bir hukuk adamı olduğunu ve ölümü ile Türkiye’nin büyük bir değerini kaybettiğini ifade eden Cemal İnci, “Özdemir Özok çok sevdiğim, saygı duyduğum bir insan ve yakın arkadaşımdı. Onun ölümü beni derinden yaraladı. Geçtiğimiz genel kurulda başkanlığa aday olmuştum. Ancak Özdemir Özok yeniden başkan seçilmişti. Genel kurul henüz yılını tamamlamadığı için meşru adaylığım devam ediyor. Yalova Baro Başkanı olarak başkanlığa adayım. Ayrıca kabul gören bir adayım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!