Yalçın Küçük'ün evinde arama

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Küçükün evinde arama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 09:08

Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda Ankara ve İstanbul'da yaklaşık 37 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da bulunan İstek Vakfı ve Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Ankara'da ve İstanbul'da bulunan evinde arama yapılıyor. Operasyon kapsamında Ankara'da Özel Hareket Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla sabah erken saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Karakusunlar Öncü Sitesi'nde bulunan evine gelen polisler, bilgisayarla bazı belgelere el koydu.

 

Polisin evdeki araması sürüyor.

 

Küçük'ün İstanbul Balat'taki evinde de polis arama yapıyor. Küçük'ün İstanbul'daki evine polis çilingir yardımıyla girdi ve arama sonucu bazı belgelere el kondu.

 

HAKKINDA YAKALAMA EMRİ VAR

Prof. Dr. Küçük'ün evindeki arama, sabah saat 07.30 sıralarında başladı. Arama işlemi sırasında Küçük'ün de evinde olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Polis ekiplerinin araması sürerken, Küçük'ün evine gelen avukatı Dursun Ermiş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermiş, polis ekiplerinin, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin “yakalama, arama ve inceleme kararı” çerçevesinde arama başlattığını söyledi.

Aramanın devam ettiğini anlatan Ermiş, Küçük'ün kitapları, CD'leri ve evdeki her şeyin incelendiğini belirtti.

Ermiş, “Aramadan sonra ne yapılacak” sorusunu, “Yakalama emri var. İstanbul'a götürülecek. 7 aydır zaten aleyhine bir kampanya vardı. Kampanya sonuç verdi. Ergenekon soruşturmasına dahil edildi” diye yanıtladı.

Avukat Ermiş, Yalçın Küçük'ün durumunun iyi olduğunu kaydetti.

TÜM CD'LERE EL KONDU

Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Avukatı Levent Gök, aramanın yaklaşık 2 saat daha sürmesinin beklendiğini, ardından Küçük'ün Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceğini bildirdi.

Gök, Küçük'ün evinden çıkarken yaptığı açıklamada, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin arama ve yakalama emri çerçevesinde Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurlarının evde arama ve toplama işlemi yaptığını söyledi.

Küçük'ün evinin hemen hemen tamamının polisler tarafından araştırıldığını belirten Gök, bütün CD ve dokümana el konulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Gök, yasal olarak el konulan CD'lerin ve hard disklerin birer kopyalarının kendilerine verilmesini talep ettiklerini belirterek, aramanın 2 saat daha sürmesini beklediklerini söyledi.

Aramanın temel konusunun Ergenekon davası ile ilgili olduğunu ifade eden Gök, şunları söyledi:

“Sayın Küçük yukarıda, son derece moralli, son derece dirençli, yardımcı da oluyor. Kendisi bilinen görüşleriyle kamuoyuna ve ülkemize mal olmuş çok seçkin ve özel bir aydın. Ülkemizdeki demokrasinin yerleşmesinde, kurumsallaşmasında kendi çabalarıyla büyük katkısı olan değerli bir yazarımız. Esasında Sayın Küçük'ün bütün görüşlerini gerek iletişim organlarından gerekse kitaplarından zaten bütün Türkiye biliyor. Bugün bu değerli yazarımızın, bu aydınımızın evinde bu araştırmanın ve bu yakalama emrinin niçin verilmiş olduğunu anlamakta kendisi de güçlük çekiyor. Kendisi Cumhuriyet sevdalısı, demokrasiye inanan, uygar ve çağdaş bir insan. Kesinlikle bir değerlendirme hatası olduğunu düşünüyoruz. Böylesine Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde yazarlarımıza, çizerlerimize yönelik bu ağır baskıların ve tehditlerin ülkemizin demokratik ortamına son derece olumsuz katkı yapacağına inanıyoruz. İnanıyoruz ve biliyoruz ki emniyet görevlilerimiz bir an önce bu araştırmayı bitirirler.”

Haberin Devamı

Gök, aramanın ardından yaklaşık 2 saat sonra Küçük'ün Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüleceğini belirterek, bundan sonraki sürecin kendileri tarafından takip edileceğini kaydetti.

Bir gazetecinin, Küçük'ün İstanbul'a götürülüp götürülmeyeceğini sorması üzerine Gök, bu konuda şu anda bir bilgisinin bulunmadığını belirtti.

Gök, bir başka soruyu yanıtlarken de “Küçük'ün ailesi de yanında. Son derece moralliler. Sayın Küçük'ün yaptıkları ve çizdikleri de ortadadır. Ergenekon kapsamıyla ilişkilendirilecek en ufak bir tutum ve davranışı olmadığını değil Türkiye, dünya biliyor” dedi.

Levent Gök, yaklaşık 7-8 polisin CD'leri kopyalayarak, kitapları ve arşivini incelediğini de söyledi.

Haberin Devamı

KÜÇÜK'ÜN İSTANBUL'DAKİ EVİNDE DE ARAMA VAR

Prof. Dr. Küçük'ün Fatih Balat Tahtaminare Mahallesi Fener Kireçhane Sokağı'ndaki evine gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla kapısını açtırdıkları eve girerek arama çalışması başlattı.

Ankara'daki evi de aranan Küçük'ün, İstanbul'daki evinde gerçekleştirilen ve halen süren aramanın, bir avukat nezaretinde yapıldığı öğrenildi.

İBRAHİM ŞAHİN GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması kapsamında Özel Hareket Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin gözaltına alındı.

 

EMEKLİ TÜMGENERAL GÖZALTINDA

 

Operasyon kapsamında Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli tümgeneral Erdal Şenel ve gazeteci Engin Aydın gözaltına alındı.

 

Haberin Devamı

EMEKLİ ALBAYIN EVİNDE ARAMA

 

İstanbul Maltepe'de emekli bir albayın evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

 

37 KİŞİ GÖZALTINDA

 

“Ergenekon” soruşturması kapsamında aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 6 ilde 37 kişi gözaltına alındı.

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi “yakalama, arama ve inceleme” kararı verdi.

Karar çerçevesinde, polis ekipleri 6 ilde eş zamanlı olarak adresleri belirlenen kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıyor.

Polisin yaklaşık 37 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!