Yalçın Akdoğan: Cemaat atakta

Güncelleme Tarihi:

Yalçın Akdoğan: Cemaat atakta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 00:32

AK Parti’nin MKYK toplantısında paralel yapıyla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bu kişilerin ‘sahte ihbarlarla’ paralel olmayanlar hakkında işlem başlatılmasını sağladığını anlattı.

Haberin Devamı

AK Parti’nin önceki gün basına kapalı yapılan MKYK toplantısında, bazı bakanlar brifing verdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da bir süreden beri koordinasyonunu üstlendiği paralel yapıyla mücadele konusunda ilginç bilgiler aktardı. Akdoğan, özellikle MASAK’ın bu yapının kara para aklamasıyla ilgili saptamaları olduğunu belirterek, “Tüm Türkiye’de himmet yardımları kesilecek. Ciddi tespitlerimiz var bununla ilgili” dedi.

Akdoğan’ın, ‘sahte ihbar oyunu’yla ilgili şunları anlattığı öğrenildi: “Paralelciler bir süreden beri karşı atağa geçtiler. Yeni yöntemler kullanarak, birilerini referans gösterip ‘paralelci olmadıklarını’ göstermeye çalışıyorlar. İlginç isimleri referans gösteriyorlar. Kendilerini kamufle etmek için her yolu deniyorlar. Diğer yandan bu işlerle alakası olmayan, masum insanları ‘paralelci’ diye ihbar edip, sonra o makamın boşalmasının ardından kendilerine yakın isimlerin yine devletin kilit noktalarına gelmesi için çaba sarf ediyorlar.

BİRKAÇ ÖRNEK TESPİT ETTİK
Birkaç örnek tespit ettik böyle. Örneğin bir müsteşar yardımcısı, paralelci diye ihbar edildi. Bu kişinin paralel yapıyla hiçbir ilişkisinin olmadığı, yerine önerilen ismin paralelci olduğunu saptadık. Üniversitelerde, kamuda, adli ve idari yargıda, askerde de benzer durumlar yaşanıyor. Bir albayı suçluyorlar, alttan onun yerine gelmek isteyenin paralelci olduğu çıkıyor. Titizlikle ele alınıyor dosyalar. Masum insanlara zarar vermemek için ince eleyip sık dokuyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!