Yalancı Kuşpalazı nedir? Krup hastalığı belirtileri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Yalancı Kuşpalazı nedir Krup hastalığı belirtileri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 11:56

Yalancı Kuşpalazı ya da diğer bir adıyla Krup hastalığı, belirtileri ile kolayca anlaşılabilen hastalıktır. Yalancı kuşpalazı, öksürük ve ateş gibi nedenlerle yaşam kalitesini düşürebilmektedir. Peki, Krup hastalığının belirtileri nelerdir? İşte, Yalancı Kuşpalazı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Krup olarak adlandırılan bu hastalık halk arasında yalancı kuşpalazı olarak da bilinir. Ses tellerinin ve bu bölgeye komşu nefes borusu bölgelerinin iltihaplanması ve şişmesi durumudur. Bu hastalık her yaşta görülebilmekle birlikte, sıklıkla 6 yaştan küçük çocuklarda görülür. Böyle bir tıkanma, zorlu nefes almaya ve bu hastalığın en tipik özelliği olan havlama sesine benzer öksürüğe neden olur.

Şikayetleri: Havlar tarzı öksürük, ateş, ses kısıklığı

Bulguları: Ateş(bazen) , Havlar tarzı öksürük, ateş, ses kısıklığı

Tanısı için neler yapılmalıdır: Hekim muayenesinde viral veya bakteriyel etkenlerine yönelik kan tahlili, Akciğer filmi ve kültür istemi yapar.

Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır : Bakteriyel enfeksiyon sonucu gelişti ise doktorunuz antibiyotik verir. Ancak çoğu vakada etken virüsler olduğu için antibiyotik tedavisi sıklıkla gereksizdir. Bunun dışında öksürük fazla ise buhar tedavisi verilebilir. Ayrıca öksürük atağı sırasında çocuk sakinleştirilmelidir. Çünkü  gerginlik solunum sıkıntısını artırır.

Haberin Devamı

Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir: Aktif dönemde çocuğun okul ya da kreşe gidişi kısıtlanmalıdır. Ataklar sırasında bol bol dinlendirilmelidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!