Yalana yanıt

Güncelleme Tarihi:

Yalana yanıt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Tetikçilerin ‘‘yalan’’ silahı, yine kamuoyunun ve onurlu kurumların, dürüst insanların üstüne kusuyor.

Hem cevabı çoktan verilmiş, doğru belgeleri çoktan açıklanmış yalanları yeniden ısıtıp kamuoyunun üstüne fırlatıyorlar, hem de silahlarını yeni yalanlarla dolduruyorlar.

Türkiye üzerindeki karanlık emellerinin ve kendi siyasi-ticari çıkarlarının azdırdığı gözü dönmüşlükle, bunların karşısında engel gördükleri şeffaf ve bağımsız yayın kuruluşlarına pervasızca saldırıyorlar.

Son olarak, Radyo Televizyon Yasası'nda yapılacak değişikliklerle paniğe kapıldılar ve adeta aydınlıktan ürken yarasaların can havliyle, Türkiye'nin çağdaş yüzünü tırmalamak için yırtınmaya başladılar.

Elbette hepsiyle bağımsız yargı önünde hesaplaşacağız. Ama, yalan silahına karşı güvencemiz olan gerçekleri, doğruluğu sevmeyenlere değil, öncelikle siz okurlarımızın ve kamuoyunun bilgisine bir kez daha sunmak istiyoruz.

1- SUNTURLU YALAN:

Eski bir başbakanın, kendi ayıplarını örtmek için, hesaptan, kitaptan, akıldan ve izandan uzak bir şekilde ortaya attığı ‘‘600 milyon dolarlık teşvik’’ yalanı cevabını çoktan almıştı.

Ama bu sefer de bu yalanı Türkiye'yi karanlığa boğmak isteyen şer odakları kustular!

Türkiye'de yatırım ve istihdam yaratılmasının amacı olan yasal yatırım teşviklerini tümüyle ‘‘yolsuzluk’’ gibi sunarak hür teşebbüsü toptan karalamaya cüret ettiler.

Grubumuzun 1983'ten bugüne kadar kendi özkaynakları ile yaptığı toplam yatırım 143 milyon dolardır, sağladığı istihdam ve ödediği vergi ortadadır.

Gayet doğal olmasına rağmen titizliğinin sonucu, grubumuzun devlet bankalarıyla tek kuruşluk kredi ilişkisi yoktur. Devletin kör kuruşu bile hibe olarak alınmamıştır.

2- KARA YALAN

Silahlarındaki yeni kurşun ise grubumuzun bir önceki hükümet döneminde reddedilen trilyonlarca liralık bir teşviki bu hükümet döneminde sağladığı yalanıdır.

Önceki hükümet, yandaşı besleme basına koltuk çıkmak amacıyla dağıtım alanında özel bir teşvik uygulamasına geçmişti.

Türkiye'nin her köşesine basın özgürlüğü anlayışımızın gereği bu şer odaklarının yayınları da dahil olmak üzere, her gün yüz binlerce gazete ve dergi ulaştıran dağıtım şirketimiz de, hizmet ağını geliştirmek ve yatırım için Teşvik Belgesi başvurusu yapmıştı. Başvurudan bugüne kadar trilyonlar bir yana, bir kuruş bile kredi kullanılmamış, hibe alınmamıştır.

Tetikçilerin bu gerçekler ve doğrular karşısında başlarını öne eğip utanacaklarını ve çamurlu ellerini yıkayabileceklerini hiç sanmıyoruz.

Utanmazların haysiyet cellatlığına karşı yasal mücadelemiz sürerken, kamuoyu onların yüzlerindeki maskelerin tek tek düştüğünü ve karanlık ilişkilerinin ürkütücü boyutlarını çok yakında görecektir.

DOĞAN MEDYA GRUBU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!