Yalan habere 3 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Yalan habere 3 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Diyarbakır Valisi Nafiz Kayalı'nın talimatıyla, ‘‘Avdalı Köyü'nde ahırda eğitim veriliyor’’ diye yalan haber yaptığı öne sürülen 3 gazeteci gözaltına alındı. Vali Kayalı, yalan haberin suç olduğunu ve gereğinin yapılacağını bildirdi.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Avdalı Köyü'nde, ahırda eğitim verildiğiyle ilgili haber yapan 3 gazeteci gözaltına alındı. Avdalı Köyü'nde öğrencilerin bir ahırda hayvanlarla yanyana eğitim gördükleriyle ilgili İHA tarafından yapılan haberin, bazı kanallarda yayımlanması üzerine Diyarbakır Valisi Nafiz Kayalı harekete geçti. Haberin asılsız olduğunu kaydeden Vali Kayalı'nın talimatıyla haberi yapan İHA Diyarbakır Muhabiri Ahmet Beşenk, ATV Muhabiri Esat Aydın ve Akşam Gazetesi'nden Gürsel Eser, saat 23.00 sıralarında ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye götürüldüler. Beşenk, Aydın ve Eser'in bugün savcılığa ‘‘Yalan haber yapmak’’ iddiasıyla çıkarılacağı bildirildi.

VALİ: YASANIN EMRİ YAPILACAK

Diyarbakır Valisi Nafiz Kayalı ise şunları söyledi:

‘‘Gözaltı talimatı benim değil, kanunundur. Yasa ne emrediyorsa yapılacaktır. Senaryo haber karşısında bundan daha doğal ne olabilir? Öyle senaryolar yaratılarak Diyarbakır'ın imajını kimse zedeleyemez. Geçen yıl köyde kiralık bina ile eğitim görülüyordu. Bu yıl bakanlığa yaptığım girişimler sonucu 50 milyar liraya 6 derslikli bir okulu 3 ay içinde yapacağız. İhale önümüzdeki ay yapılacak.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!