Yalaka, sevgililerin işini de zora soktu

Güncelleme Tarihi:

Yalaka, sevgililerin işini de zora soktu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu'ndan kiraladığı özel bir uçakla DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in villasına ve makam aracına gökten gül yağdıran DYP Ankara Milletvekili aday adayı Kıvanç Özel, sevgililerin işini de zora soktu. Kıvanç Özel, Çiller'e ‘batmasın’ diye güllerin dikenlerini ayıklattığını açıkladı ve yeni bir ‘‘moda’’ başlattı.

Birkaç gündür çiçekçilere gelen sevgililer, satın aldıkları güllerin dikenlerini temizlettirmeye başladılar. Bunun nedeni ‘‘yılın yalakası’’ olarak Türk siyasi tarihinde kendine bir yer edinen DYP Ankara Milletvekili aday adayı, eski sabıkalı Kıvanç Özel...

Özel, gönülden bağlı olduğunu söylediği Genel Başkanı Tansu Çiller'e methiyeler düzdü. Çiller için 237 milyon lira ödeyerek aldığı 2 bin gülün dikenlerini tek tek ayıklattığını söyleyen Özel, ‘‘Fizik kurallarına göre yukarıdan atılan bir şey, aşağı düştükçe hızı artar. Bu yüzden güllerin dikenleri Tansu Hanım'a ve çevreye zarar verir endişesiyle dikenleri arkadaşlarla birlikte ayıkladık. Bu yüzden ağırlaşarak yere düşen güller de kimseye zarar vermedi’’ diye açıklamada bulundu.

Gülleri, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde uçaktan atmayı çok istediğini vurgulayan Özel, ‘‘Tansu hanıma gönülden aşık olduğumuz için, bu gülleri kendisine Sevgililer Günü'nde atmak isterdim. O güne denk geldi. Aslında güzel şeyler yapmak istiyordum. Bu gönülden bir sevgi, gönülden bir aşk’’ diye konuştu.

ABD'DEN ARADILAR

Özel, ‘‘Vatandaşlar beni arıyor, çiçekçi adresi soruyor. Bazıları da, telefonda ‘Gül döktüm yollarına' şarkısını dinletiyor’’ dedi. Kendisinin Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceğini öne süren Kıvanç Özel, ‘‘Beni ABD'den aradılar ve böyle bir hareketin ilk kez yapıldığını söylediler. Sanırım bu olay Guinness literatürüne girecek’’ dedi. Çankaya Mahallesi halkının, son yaşanan olaylardan sonra aralarında para toplayarak kendisine hayat sigortası yaptırdığını öne süren Özel, ‘‘Çok tehlikeli bir seçim kampanyası yürüttüğümü, o yüzden de hayat sigortası yaptırdıklarını söylediler’’ dedi.

Öte yandan Hürriyet, Kıvanç Özel'in Halk Bankası'nın Aydın Söke Şubesi'ne kredi borcu olduğunu da belirledi. Banka yetkilileri, Hürriyet'e, ‘‘24 Ağustos tarihinde bizden kredi aldı. Ancak 560 milyon liralık borcunu ödemedi. İcra işlemlerine başladık’’ diyerek bunu doğruladılar. Bu iddiaları kabul eden Özel, ‘‘Ama biz o bankayla mahkemeliyiz. O yüzden borcumu hâlâ ödemedim’’ görüşünü savundu.

Adaylıktan çekiliyor

Bu arada Özel, Hürriyet'in ‘‘Yılın yalakası sabıkalı çıktı’’ manşetinden sonra adaylıktan çekileceğini açıkladı. Özel, ‘‘Ben daha fazla yıpranmak istemiyorum. Böyle şeylere alışkın değilim. O yüzden adaylıktan çekilmeyi düşünüyorum. Ben insanlara kötü bir şey yapmadım’’ dedi. Kendisinin genç bir insan olduğunu ve idealleri bulunduğunu söyleyen Özel, ‘‘Hayatımdaki hiçbir işten pişmanlık duymadım. Ama bu son yaşadıklarım biraz ağır oldu. İnsanların içine çıkamıyorum. Ben de çoluk çocuk sahibiyim’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!