'Yakından takip ediyorum'

Güncelleme Tarihi:

Yakından takip ediyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 10:17

Başbakan Erdoğan, dün Almanya'da cezaevlerindeki açlık grevleri konusunda ''Açlık grevi şu anda yok. Bu da tamamen şovdur'' demişti. Cumhurbaşkanı Gül ise dün DİSK Başkanı ile görüşmesi sırasında açlık grevleri meselesinin önemli olduğunun altını çizdi ve konuyu yakından takip ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ın dün Berlin'de yaptığı açlık grevi açıklamalarıyla neredeyse eş zamanda, saat 15.30'da DİSK yönetimini kabul etti. Erdoğan'ın, açlık grevlerini birer şov olarak değerlendirdiği sırada Gül, DİSK Başkanı Erol Ekici ile görüştü. Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Ekici, konuyu kendilerinin açtığını ve geçmişte yaşanan açlık grevleri sonrası cezaevlerinden tabutların çıktığını anımsattığını söyledi. Benzer durumun yeniden yaşanması halinde toplumun gerginliğinin daha da artacağını belirterek, kendisinden çözüm için katkı istediklerini açıkladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Başbakan Erdoğan, dün Berlin'de açlık grevleriyle ilgili olarak, "“Bir defa Türkiye’de şu anda ölüm orucunda olan bir kişi var. Bu tabii ki cezaevlerindeki tıbbi müdahalelerin kontrolü altındadır. Ancak onlara ‘ölün’ diyen siyasi parti veya terör örgütü mensupları kendi aralarında kuzu kebap pişirip yeme suretiyle bütün resimleri elimizdedir. Açlık grevi şu anda yok. Bu da tamamen şovdur. Şu anda zaten yarıdan fazlası da bu işi bırakmış vaziyetteler.Kaldı ki açlık grevi vs. bu tür şeylerin hepsi de diğer suçlar da zaman zaman olur, burada da yine hastanelerimizin bütün personeli orada kontrol altında tutarlar, böyle bir sıkıntı olursa gerekli müdahaleyi yapmak suretiyle tedavi sürecini sürdürürler.”
Köşk kaynaklarından hurriyet.com.tr'ye yapılan açıklamada, görüşmenin en sonunda dile getirilen bu talep üzerine Gül'ün DİSK Başkanı'na ''Çok önemli bir mesele. İlgilenmek lazım. Yoksa çözüm çok daha zor hale gelir. Ben de bu konuyu çok yakından takip ediyorum'' dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

DİSK, SENDİKALAR YASASI İÇİN KÖŞK'TEN RANDEVU İSTEMİŞTİ

Ekici, Cumhurbaşkanı'ndan kısa bir süre önce Meclis'te kabul edilen ve Köşke gönderilen Sendikalar ve Toplu İş İlişkileri Yasası için randevu istediklerini belirtti. Bu yasanın değiştiği iddia edilen 2821 ve 2822 ile neredeyse aynı olduğunu, bunun ne Avrupa Sosyal Şartı'na ne ILO normlarına ne de Anayasa'nın eşitlik ilkesine uyduğunu vurgulayan Ekici, "Çalışanların beklentilerini de karşılamadığını söyledik. İmzalamak yerine, sosyal tarafların ortak iradesiyle yeni bir yasa hazırlanabilmesi için Meclis'e iade etmesi talebinde bulunduk" dedi.

Haberin Devamı

Ekici, bunun üzerine Gül'ün yasayla ilgili bu itirazları araştıracağını ve acele etmeyeceğini söylediğini aktardı.  


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!