YAKAD: “30 bin kayıptan, 90’ı yabancı”

Güncelleme Tarihi:

YAKAD: “30 bin kayıptan, 90’ı yabancı”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 16:13

YAKINLARINI Kaybetmiş Aileler Derneği, (YAKAD) İstanbul’da kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın (33) fotoğrafının yer aldığı el ilanlarını vatandaşlara dağıttı.

Haberin Devamı

Sarai Sierra’nın ailesinin yaşadığı acıyı çok iyi bildiklerini söyleyen dernek başkanı Zafer Özbilici “Ülkemizde son 20 yılda 90’ı yabancı yaklaşık 30 bin kayıp insan var. Sarai Sierra’nın fotoğrafını umut otobüsümüze astık. Belki bulunmasında katkımız olur” dedi.

İstanbul’da kaybolan ve günlerdir aranan ABD vatandaşı iki çocuk annesi Sarai Sierra’nın fotoğraflarını ‘Umut otobüsüne’ asan Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği üyeleri, vatandaşlara el ilanı dağıttı. Sarai Sierra’nın kayıp ilanını otobüs duraklarına, elektrik direklerine de asan dernek üyeleri daha sonra basın açıklaması düzenledi. Bir ellerinde Sarai Sierra, diğer ellerinde ise kayıp yakınlarının fotoğraflarını taşıyan dernek üyeleri adına Zafer Özbilici kısa bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye’de son 20 yılda 30 bin insanın kaybolduğunu söyleyen Zafer Özbilici “İşin içerisinde organ ticareti, pedofili vakaları ve cinsel taciz var. Bunlar hepimizin çocuklarını bekleyen tehlikelerdir” dedi. Türkiye’de, aralarında Japonya, Almanya ve İngiliz vatandaşlarının da bulunduğu yaklaşık 90 yabancının kaybolduğunu söyleyen Zafer Özbilici “ABD’li Sarai Sierra’nın ailesi belki burada yok ama biz onlar adına da kayıp yakınını arayacağız. Fotoğraflarını dağıtarak belki bir ihbar alırız. Belki polise bir katkımız olur. İnşallah ABD’li kadının ailesine umut oluruz” diye konuştu.

Zafer Özbilici’nin konuşmasının ardından kayıp yakınları Fevzipaşa ve Millet Caddesi ile Galata Köprüsü’nde vatandaşlara Sarai Sierra’nın kayıp ilanlarını dağıtmaya devam etti. 30 yıl önce kızı Birgül Uçar’ın kaybolduğunu söyleyen Gülten Açar “Benim yüreğim yandı. Kayıp her şeyden zor. Mezar taşı dahi yok. Gidecek yer bulamıyorsun” dedi. YAKAD’ın dağıttığı broşürlerden alan Cihan Korsalar da “Televizyonda gördüm, ilanı otomobilime yapıştıracağım” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!