Yağmurla ısınacağız

Güncelleme Tarihi:

Yağmurla ısınacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 00:00

İstanbul’da günlük yaşamı etkileyen kar yağışı bugün kenti terk ediyor ve yerini parçalı bulutlu havaya bırakıyor. Yarından itibaren beklenen yağışla birlikte hava sıcaklığı artacak. Hafta sonu sıcaklık 10 dereceye çıkacak.

İSTANBUL’u etkileyen kar yağışı bugün yerini parçalı bulutlu havaya bırakıyor. Kentte yarından itibaren yağmur bekleniyor. En yüksek hava sıcaklığı bugün 5 derece olacak. Cumartesi günü ise hava sıcaklığının yağmurla birlikte 10 dereceye çıkması bekleniyor.

Kar, dün İstanbul’un Batı kesiminde etkili oldu. Büyükçekmece, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Bahçelievler, Fatih, Eminönü, Beşiktaş ilçelerinde öğleye kadar kar, zaman zaman lapa lapa yağdı. Kentin Anadolu Yakası’nda ise öğleden sonra aralıklı kar yağışı oldu. Yoğun kara rağmen deniz hava ve kara trafiğinde aksama yaşanmadı.

SICAKLIK ARTIYOR

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, bugün kentte kar yağışı beklenmediğini açıkladı. Kar kalınlığının il genelinde 1-2 santimetre civarında olduğunu belirten Yıldırım, yarın ve cumartesi günleri lodosla birlikte yağmur beklendiğini bildirdi. Yıldırım, kentte en düşük ve en yüksek hava sıcaklığının bugün eksi 2/5, yarın 1/8, cumartesi günü de 4/10 derece olacağını söyledi. Hava sıcaklığının hafta sonu 10 derecenin üzerine çıkarak hissedilir derecede artacağını vurgulayan Yıldırım, bu sabah saatlerine kadar don ile buzlanma görüleceğine işaret etti ve sürücüleri uyardı.

Maslak ve İstiklal’de kar Sultanahmet’te güneş

İstanbul’da dün yağan kar ilginç görüntüler oluşturdu. Saat 12.30’da Maslak’ta bastıran kar, sırtlarında çantalarıyla okuldan çıkan öğrencilere zor anlar yaşatırken, Sultanahmet aynı saatlerde günlük güneşlikti. İstiklal Caddesi’nde de vatandaşlar yoğun kardan yürümekte zorlandılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!