Yağmur suyuyla hayatta kaldım

Güncelleme Tarihi:

Yağmur suyuyla hayatta kaldım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2011 00:00

Van’ın Erciş ilçesindeki Sevgi Apartmanı enkazından 108.5 saat sonra arama kurtarma ekipleri tarafından çıkarılan 13 yaşındaki Ferhat Tokay ile 101 saat sonra çıkarılan 19 yaşındaki İmdat Padak, hastanede aynı odada tedavi görüyor.

Haberin Devamı

Tokay ve Padak’ın sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Enkazdan dün sabaha karşı 02.20’de Afyonkarahisar, Şanlıurfa ve Azerbaycan Sivil Savunma ekiplerinin çıkardığı 8’inci sınıf öğrencisi Ferhat Tokay, yağmur suyu içerek hayatta kaldığını anlattı. Tokay, “Büyük gürültüyle bir boşluğa düştüm. Üzerime duvarlar geldi. Daha sonra yanımdaki ayakkabılığı fark ettim. Ayakkabılığı kendime hem yastık, hem de yatak yaptım. Hep dua ettim, yağmur suyu içtim. Saatler sonra makine seslerini duydum. Yaşadığım ve aileme kavuştuğum için çok mutluyum” dedi.

Aydınlar Apartmanı enkazından 101 saat sonra çıkarılan, üniversiteye hazırlanan İmdat Padak, hastanedeki odasında sürekli  gülümsemesiyle dikkat çekti. Padak, o anları anlattı: “Kurtarma ekiplerinin beni bulması için ses çıkarıyordum. Sakindim, eğer telaşlansaydım hayatta kalmazdım. Deprem anında yere düştüm. Duvar üzerime geldi. Kolonların dibinde kendimi buldum. Enkaz altındayken hep dua ettim. Çok mutluyum. İnşallah diğer enkaz altında kalanlar da kurtulmuştur.”

108 SAAT SONRA GELEN MUCİZE / WEB TV

102 SAAT SONRA KURTARILDI / WEB TV

102 SAAT SONRA ENKAZDAN BÖYLE ÇIKARILDI / FOTO GALERİ

Kahraman köpek

Yağmur suyuyla hayatta kaldım


İmdat Padak’ın yerini Azerbaycan’dan gelen ekibe ait “Chip” adlı köpek belirledi. Beton molozların altına giren “Chip”in gösterdiği yerde hızlandırılan çalışma sonrası İmdat’a ulaşıldı. İmdat’ın kurtarılmasını sağlayan arama-kurtarma köpeği Chip ise enkazdan hızla çıkarken sağ ön ayağını sıkıştırarak yaralandı. Ayağındaki 2 damarın parçalandığı belirlenen köpek, götürüldüğü sahra hastanesinde tedavi edildi ve ayağı sarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!