Yağmur da vurdu

Güncelleme Tarihi:

Yağmur da vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Marmara’yı dün etkileyen sağanak, depremzedeleri perişan etti. Kurtarma çalışmaları zora girdi.

Tam bir hafta önce 7.4 şiddetindeki depremle yerle bir olan Marmara Bölgesi'nin doğusunu dün de sağanak yağış vurdu. Sabaha karşı başlayan sağanak yağış, açık alanlarda bulunan depremzedeleri perişan etti. Kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü afet bölgesinde yağış nedeniyle enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları güçlükle sürdürülürken, yardım malzemelerinin konulduğu depolar bile su altında kaldı.

En çok Adapazarı'nda

Şiddetli yağış en çok Adapazarı'nda etkili oldu. Yağmur, henüz kurulma aşamasında olan çadırkentleri su içinde bıraktı. İlaçlama ve gıda dağıtımı yapılamadı. Şiddetli yağmurda sığınacak yer bulamayan depremzedeler, çöp ve ceset torbalarını başlarına geçirerek yağmurdan korunmaya çalıştı. Muşambadan yapılan geçici çadırlar tıklım tıklım dolarken, çocuklar perişan oldu.

İzmit ve Gölcük de

Yağmur Kocaeli ve Gölcük'te de öğle saatlerinde etkili oldu. Bölgeye gönderilen çadırlar henüz dağıtılamadığından depremzedeler, kendi olanaklarıyla yaptığı derme çatma naylon barınaklara sığınmaya çalıştı. Evsiz barksız kalan, yakınlarını kaybeden depremzedeler, yaşadıkları bu ikinci felaket nedeniyle isyan etti. Çaresiz kalan vatandaşlar çadırkent kurulmasındaki gecikmeden dolayı yetkilileri suçladı.

Bursa sular altında kaldı

Bursa'da öğle saatlerinde bastıran sağanak yağış, özellikle kent merkezi ile alt kesimlerinde su baskınlarına yol açtı. Kentte yüzlerce evi su bastı. Yağış sırasında Bursa- İzmir karayolu, Merinos Kavşağı'nda bir süre ulaşıma kapandı. Çok sayıda trafik kazası oldu.

Sağanak Edirne'de can aldı

SAĞANAK yağış dün Trakya’ da da etkili oldu. Metrekareye Edirne'de 54 kilogram, Kırklareli'nde ise 13 kilogram yağış düştü. Kentin bazı bölgelerinde elektrik tellerinde kopmalar oldu. Gülsen Tutuşturan (55) adlı kadın, sokakta, yere düşen elektrik kablosunu kopartarak almak isterken, akıma kapılıp öldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!