Yağışlar sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Yağışlar sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2001 13:55

Kasım ayının ilk iki haftasında görülen yağışlar yüz güldürdü. Barajlardaki su seviyesinin yükselmesi kuraklık korkusunu ortadan kaldırdı.

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, kasım ayının 15 günlük döneminde kaydedilen yağış miktarı, geçen yılın aynı dönemine göre, özellikle yurdun batı kesimlerinde olmak üzere tüm yurtta arttı. Artışa rağmen yağışlar, yurdun iç ve doğu kesimlerinde normalleri civarında seyretti.  Yağışlardaki artış, aynı dönemdeki uzun yıllar yağış normalleriylede paralellik gösterdi.  

Son bir hafta içerisinde tüm yurtta görülen yağış miktarı da normal deÄŸerlerin üzerine çıktı.  Yağışlar, DoÄŸu Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de normal deÄŸerleri aÅŸtı. Rize'de görülen yağışların, Kasım ayı ortalamalarının iki katından fazla olduÄŸu tahmin ediliyor.Â

Meteoroloji yetkilileri, kasım ayının sonuna kadar beklenen yağışlarla birlikte, son yıllardaki Kasım ayı yağış ortalamasını aşacağını söylediler.  
    
SON 24 SAATTE YAĞIŞ MİKTARI 
    
Bu arada son 24 saat içerisinde tüm yurtta görülen yağışlar metrekarede Finike'de 201, Anamur'da 102, Aydın'da 51, Niğde'de 48, Akhisar'da 47, Zonguldak ve Denizli'de 43, Bartın, Sakarya ve İçel'de 42, Amasya'da 36, Adana, Düzce ve Silifke'de 35, Kırşehir ve Burdur'da31, Muğla'da 30, Samsun ve Balıkesir'de 28, İstanbul ve Afyon'da 26, Ankara, Eskişehir ve Dikili'de 24, Çorum'da 22, Uşak'ta 21 ve Tokat'ta 20 kilogram yağış  görüldü. 

Öte yandan, Kartalkaya'da 50, Erciyes'de 45, Tunceli'de 18, Sivas'da 14, Palandöken ve Bingöl'de 10, Gümüşhane'de 8, Malatya ve Elazığ'da 5 santimetre kar kalınlığı ölçüldü.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!