Yağışlar 23 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Yağışlar 23 can aldı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 24, 2002 11:19

Rize, Yozgat, Çorum ve Kars'taki sel felaketlerinde ölenlerin sayısı 19'a yükseldi. Tokat, Sakarya ve Sivas'ta ise 4 kişi yıldırım çarpması sonucu öldü. Kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

RİZE'DE 11 ÖLÜ 3 KAYIP

Rize'nin Güneysu ve Çayeli ilçesinde dünyaÅŸanan sel felaketinde ölenlerin sayısı 11'e yükseldi.Â

Güneysu ve Çayeli ilçelerinde dün öğle saatlerinde baÅŸlayan ve zamanla artarak etkili olan yaÄŸmur sonucu meydana gelen sel felaketinde 11 kiÅŸi öldü, üç kiÅŸi de kayboldu.Â

Rize Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ten alınan bilgiye göre, yörede meydana gelen sel felaketi sonucu ÅŸu ana kadar Güneysu Yenicami mevkiinde Yunus Emre Abdullah (8), Adacamii Köyü'nde Selma Usta (30), Selamet Köyü'nde Åžehnaz Sevinç, Ä°slahiye Köyü'nde Sancaktutan soyadlı 10 yaşında bir çocuk ile Çayeli'nin Liman, Selamet ve Yenihisar köylerinde yıkılan evlerin altında kalan Erdem Genç, Mustafa Topçu ve CoÅŸkun Pehlivan (2), Bedri Aydın (55), Bahriya Aydın (2) hayatlarını kaybetti. Güneysu ilçesi Ä°slahiye Köyü'nde Ramazan Åžahin, Selamet Köyü'nde ise Ahmet Kasap sel sularına kapılarak kayboldu.  Â

Haberin Devamı

ÖLÜ VE YARALI SAYISININ ARTMASINDAN KORKULUYOR

Selden etkilenen köylerden Selamet Köyü'nde yıkılan ve Mustafa Topçu'nun cesedinin çıkarıldığı evde 10-15 kiÅŸinin daha bulunduÄŸu tahmin ediliyor.Â

Rize Vali'si Bülent Karaçöl'ün, yanındaki kriz heyeti ile birlikte yolların açılma çalışmalarına katılarak sözkonusu köye ulaşmaya çalıştığı bildirildi. 
     Â
ÇORUM'DA 3 ÖLÜ, 1 KAYIP

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde sağanak yağış ve fırtına sonucu ilçe merkezinde pek çok evi su bastı. Sungurlu'ya bağlı Kışla Köyü'nde de 53 yaşındaki Mehmet Yardımcı, yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. 14 yaşındaki Murat Küçülmez de sel sularına kapılarak boğuldu. Örenkaya Köyü'nde ise odun toplamaya giden kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi kayboldu. İlçede 4 caminin minaresi yıkıldı. Araçlar doludan zarar gördü. Sel nedeniyle trafiğe kapanan Çorum- Ankara karoyolu ise 7 saatte açılabildi.

KARS'TA 1 ÖLÜ 3 YARALI

Kars'ta dün ÅŸiddetli yaÄŸmur nedeniyle çöken evin altında kalan 1 kiÅŸi ölmüş, 3 kiÅŸi de yaralanmıştı. Merkeze baÄŸlı Ocaklı Köyü'nde geç saatlerde baÅŸlayan ve aralıksız süren ÅŸiddetli yaÄŸmur sonucu Hayrettin Kara'ya ait ev çöktü.Â

Haberin Devamı

Kars Vali Vekili Elifnur Bozkurt, şiddetli yağış nedeniyle evi çöken Kara Ailesi'ne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca 500 milyon lira yardım yapıldığını belirterek, hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

YILDIRIM 4 CAN ALDI

Bu arada Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde Seyfi Yıldırım, Tokat'ın Dedeli köyünde Emine Polat (28) ile Duran Polat (15) ve Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Nurcan Ürü (4) yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti.

SELÄ°N FATURASI AÄžIRÂ

KONYA'nın Derbent İlçesi'nde yağmur 4 bin dekar ekili alana zarar verdi, 20 evi su bastı. İlçe merkezinde 20 evi su basarken, açık alanda yakınına yıldırım düşen Emine Tunç ağır yaralandı. Kanalizasyon şebekesi önemli zarara uğradı.

Haberin Devamı

KAYSERİ'de önceki gece 3 saat süren şiddetli yağmurun faturası ağır oldu. Erkilet sırtlarından gelen sel ile yağmur suları yüzünden, 15 mahallede bine yakın ev zarar gördü. 2 elektrik trafosu patladı. Elektrik kontağından 5 yangın çıktı, yollar tahrip oldu, kanalizasyon şebekesi patladı, evlerin bahçe duvarları çöktü.

KIRŞEHİR'in Çiçekdağı İlçesi'nde, 100 evin alt katlarını su bastı. Bazı ağaçlar kırıldı ve enerji nakil hatları koptu, Banaklı Köyü yolu tahrip oldu.

NEVŞEHİR'in Hacıbektaş İlçesi'ne bağlı Karaburna Köyü'nde sel nedeniyle bazı evler hasar gördü ve köy yolları kullanılamaz hale geldi.

ADAPAZARI'nda dün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkildi. Deprem sonrası altyapı sorunu çözülemeyen Adapazarı'nda 100'ü aşkın ev ve işyerini su bastı. Otomobiller yolda kaldı.

Haberin Devamı

Ä°ZMÄ°T kent merkezi yarım saat süren yaÄŸmura teslim olurken, yüzlerce araç yollarda kaldı, çok sayıda ev ve iÅŸyerininin alt katlarını sel suları bastı. Åžiddetli yaÄŸmurla birlikte kentin yüksek kesimlerden kopan seller, çukur semtleri göle çevirdi. YaÄŸmur suyu kolektör çalışmalarının henüz tamamlanamaması nedeniyle Ä°zmit'te D-100 karayolunun bir bölümünü, eski demiryolu caddesini ve Halkevi Meydanı'nı, nehir gibi akan sel suları kapladı. Cadde ve sokaklarda çok sayıda araç yolda kaldı. Sürücüler, ayakkabılarını çıkarıp suya girerek, birbirlerine yardım edip sel suları içindeki araçlarını uygun yerlere çekmeye çalıştı. Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!