Yağış sürecek sıcaklık artacak

Güncelleme Tarihi:

Yağış sürecek sıcaklık artacak
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 10:32

Yağışlar kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek. Hava sıcaklığı batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

Yağışlar kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla saÄŸanak ve gökgürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde devam edecek. Hava sıcaklığı batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.Â

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son deÄŸerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde aralıklarla saÄŸanak ve gökgürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde devam edecek yağışların; Samsun, Sinop, Ordu, Giresun, Tokat, Çorum, Amasya, Çankırı, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.Â

Hava sıcaklığı batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle batı ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLÄ° YAÄžIÅž UYARISI

Yağışların; Samsun, Sinop, Ordu, Giresun, Tokat, Çorum, Amasya, Çankırı, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, dolu v.b) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

BAZI Ä°LLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

İZMİR: Parçalı az bulutlu (28)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (30)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı ilçeleri (Elmalı, Korkuteli, Aksu, İbradı, Akseki) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (28)

SAMSUN: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (22)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (33)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı bulutlu, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ile ilk saatlerde Bodrum çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Isparta, Burdur ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri (Elmalı, Korkuteli, Aksu, İbradı, Akseki) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Yozgat ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Samsun, Amasya, Tokat, Çorum, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Malatya ve Van çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.
(HF/HM)





08:54 26/06/2010

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!