Yağış hayatı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Yağış hayatı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2008 10:55

Marmara, Trakya ve Batı Karadeniz bölgeleri yağışlı havanın etkisi altına girdi. Birçok ev ve işyerini su bastı. İstanbul'da da bir kişi suya kapılarak öldü. Yağışın 4 gün daha süreceği açıklandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN YAĞMUR MANZARALARI

HAVA 8 DERECE SOĞUYACAK

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu. Meteorolojinin günler öncesinden uyarı yapmasına rağmen birçok kişi yağmura hazırlıksız yakalandı.

Sultanbeyli'de evinin bahçesine dolan yağmur suyunu tahliye etmeye çalışan 59 yaşındaki İsmail Esen, düştüğü rögarda sulara kapılarak kayboldu.

Mehmet Akif Mahallesi Halikarnas Sokak’ta oturan İsmail Esen’e ait tek katlı evin bahçesini sağanak yağmur nedeniyle su bastı. Esen, evin bahçesine dolan suyun önünü açmak için bastonuyla üzerinde kapak yerine otomobil lastiği bulunduğu iddia edilen rögardaki birikintileri temizlemeye çalışırken kanalın aniden suyu çekmeye başlaması üzerine akıntıya kapıldı. Olayı gören komşuları Esen’in suya kapılmasını engellemeye çalışsa da başarılı olamadı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ve belediye ekipleri civardaki bütün rögar kapaklarını açarak, suya kapılan Esen’in bulunması için büyük çaba sarf etti. Yapılan bütün aramalara rağmen Esen’e ulaşılamadı.

EŞİ VE ÇOCUKLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Eşini kaybeden Suna Esen ve çocukları gözyaşlarına tutamadı. Esen’in yakınları her sene aynı olayların yaşandığını söyleyerek belediyenin önlem almamasına tepki gösterdi. Esen’in bir yakını, “Her şiddetli yağmurda bu adam mağdur oluyordu. Defalarca tedbir alınması, gerekli işlerin yapılması için müracaatta bulundu, ancak hiçbir gelişme olmadı” diye konuştu. Esen’in, 1’i engelli 7 çocuğu olduğu belirtildi.
Esen’in bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Haberin Devamı

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış Anadolu yakasında hayatı felç etti. Yağış nedeniyle Kartal Cevizli köprüsünün altında biriken sular trafiği de olumsuz etkiledi. Aracıyla yakınlarını hastaneye götüren bir vatandaş, Cevizli köprü altına geldiğinde su birikintisi nedeniyle aracını yolda bırakak indi. Yanında 2 hasta kişiyle birlikte araçtan inen vatandaş, yoldan geçen itfaiye aracından yardım istedi. Bunun üzerine itfaiye aracı yolda kalan hastaları alarak Kartal Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastalar sedyelerle hastaneye alınırken İtfaiye aracı hastane bahçesine park eden araçlardan dolayı dönüş alamadı. Bunun üzerine vatandaşlar araçları iterek kenara alıp itfaiye aracına yol açtılar. Yoğun yağış nedeniyle Kartal Cevizli köprüsü ve çevresinde trafikte olumsuz etkilendi. Bazı araçlarda yağmurdan biriken su nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Haberin Devamı

SİLİVRİ'DE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Silivri Selimpaşa'da sağanak şeklinde başlayan yağmur, yerini doluya bıraktı. Ceviz büyüklüğündeki doluya yakalanan sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Bir sürücü dolu nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarındaki bankete düştü. Büyükçekmece'de bir altegeçit sular altında kalırken, bir evi ise su bastı. Su baskını yaşanan evde itfaiye ekipleri su tahliyesi yaptı. Aşırı yağmur ve dolu nedeniyle araçlar trafikte güçlükle ilerledi.

ŞİDDETLİ RÜZGAR AĞAÇ DEVİRDİ

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren şiddetli rüzgarla birlikte sağanak yağış etkili oldu. Şiddetli rüzgâr nedeniyle Beyoğlu Sıraselviler Caddesi'nde bir ağaç yola devrildi. Devrilen ağaç itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kesilerek yoldan kaldırıldı. Akşam saatlerinden Meteoroloji'nin haber verdiği yağışa ise İstanbullular hazırlıksız yakalandı. Taksim'de yağışın etkili olması üzerine vatandaşlar otobüs durakları ve kapalı mekanlara sığındılar.

Haberin Devamı

YAĞIŞ HAVA ULAŞIMINI DA OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yağmur Atatürk Havalimanı'nda ki hava ulaşımı da olumsuz etkiledi. Çok sayıda uçak, kötü hava koşulları nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'na inemedi. İstanbul üzerinde gök gürültülü sağanak yağış meydana getiren yoğun elektrik yüklü 'CB' (Cumulonimbus) bulutları, yan rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle 12 uçak Atatürk Havalimanı'na inemedi. Seferlerde gecikmeler meydana gelirken bazı uçaklarda İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve İzmir yedek hava meydanlarına yönlendirildi. Dış Hatlar'da Türk Hava Yolları'nın Amsterdam, Milan, Kopenhag, Düseldorf, Münih, Hamburg, Brüksel uçakları yedek meydanlara yönlendirilirkenİç Hatlarda da THY'nin İzmir, Gaziantep ve Atlasjet Hava Yolları İzmir seferleri gerçekleştirilemedi

Haberin Devamı

EVLERİ SU BASTI

Eminönü Küçük Ayasofya Mahallesi Özbekler Sokak 12/2 numaralı binanın bodrum katını su bastı. Bütün eşyaları sular altında kalan evsahibi İsmail Aktaş duruma isyan etti. Belediye yetkililerinden yardım istediklerini anacak belediyenin kendilerine yardım göndermediğini söyleyen Aktaş, "Bundan önce böyle bir durumla hiç karşılaşmadık. Yeni yollar yapıldıktan sonra ilk defa böyle bir şey başımıza geliyor. İtfaiye sanayi ceyranı olmadığı için suyu çekemeyeceğini söyledi" diye konuştu.

ÇORLU´DA ÇOK SAYIDA AĞAÇ DEVRİLDİ, ÇATILAR RÜZGARDAN UÇTU

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde akşam saatlerinde başlayana sağanak yağış nedeniyle bir ağaç devrilirken çok sayıda çatıda uçtu.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur yerini kısa sürede doluya bıraktı. Rüzgarında etkisiyle hızını artıran yağmur  nedeniyle  çok sayıda ağaç devrildi. Bir çok mahallede ise çatılardan  düşen malzemeler araçlara hasar verdi. Çok sayıda evin çatısı uçtu. Çatıların uçtuğu bölgelerde polis bu bölgelerde araç giriş çıkışını yasakladı. İlçe genelinde ise elektrik tellerinin kopması nedeniyle elektrik akımları bir süre  kesildi.

TEKİRDAĞ'DA CADDE VE SOKAKLAR SULAR ALTINDA KALDI

Tekirdağ'da başlayan yağmur cadde ve sokakların sular altında kalmasına neden oldu.

Tekirdağ'da dün akşam saat 18.45 de başlayan sağanak yağmur 15 dakika içinde kanalizasyonları taşırdı. Sokaklardan akan yağmur çarşıda iftar alışverişinde olanları zor durumda bıraktı. Sağanak yağmurda bazı işyerlerinin azda olsu sular altında bıraktı. İşyeri sahipleri kovalarla yağmur sularını dışarı attılar. Sağanak ile birlikte kuvvetli esen rüzgÔrın da zor anlar yaşattığı Tekirdağ'da yağışın kısa sürmesi olası bir faciayı önledi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE DOLU BURSA´DA YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Bursa'da 20 dakika süren şiddetli yağış ve dolu kent merkezi ve ilçede yaşamı felç etti. Metrekareye 20 dakikada 18 kilo yağışın düştüğü Bursa'da elektrikler kesildi, telefon görüşmeleri yapılamadı. Yenişehir'e yağan dolu, ekili tarla ve bahçelerde büyük zarara yol açtı. Bursa'da dün öğleden sonra başlayan ve rüzgar ile hızlanan sağnak yağış kentteki yaşamı felç etti.

KIRKLARELİ VE EDİRNE´DE CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Edirne ve Kırklareli'nde etkili oldu. Yoğun yağmur yağışı nedeniyle her iki kenttede cadde ve sokaklar göle döndü.

BOLU İLE DÜZCE´DE YAĞMUR VE DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde yağmur ve dolu yağışı etkili olurken, Bolu'da ise kısa süre yağan yağmura yakalanan vatandaşlar saçakların altına ve işhanlarına sığındılar.

EKİPLER SU BASKINLARINA KARŞIN SU KANALLARINI VE MAZGALLARI TEMİZLEDİ

Zonguldak'ta, dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Belediye görevlileri, su baskınlarına karşı su kanallarını ve mazgal kapaklarını temizledi. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını kısa sürede söndürüldü. Şimşek çakması nedeniyle de şehrin bazı mahallelerine elektrik verilemedi.

YAĞMUR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

İzmir beklediği yağmura sonunda kavuştu. Aşırı sıcaklar yüzünden su sıkıntısı ve kuraklık yaşayan İzmirliler bugün yağmurla rahatladı.

Yaz aylarını arselikli su ve kuraklık tartışmalarıyla geçiren İzmir, yağmurla buluştu. Balkanlar üzerinden yaklaşan yağışlı hava sistemine giren İzmir´de akşam saatlerinde başlayan yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakalarken ufak çapta trafik kazalarına da sebebiyet verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!