Yabancı Dil Sınavı için son tarih 20 Nisan

Güncelleme Tarihi:

Yabancı Dil Sınavı için son tarih 20 Nisan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2001 00:00


Yabancı Dil Sınavı (YDS) için 9 Nisan'da başlayan başvurular, 20 Nisan Cuma günü sona erecek.

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adayların, Cuma günü mesai saati bitimine kadar 15 milyon lira sınav ücreti yatırmaları gerekiyor.

Adayların, sınava başvurmak için sadece sınav ücretini yatırmaları yeterli olacak. 2001-YDS'ye başvuracak adayların, 2001-Öğrenci Seçme Sınavı'na da başvurmuş olması gerekiyor.

Adaylar, 2001-YDS ücretini, Türkiye İş Bankası şubelerinden herhangi birine yatırabilecekler. Adaylar, parayı yatırmak için bankadaki görevliye ÖSYM numaralarını bildirecekler ve yatırdıkları ücretin karşılığında dekont alacaklar. Adayların, herhangi bir sorun yaşanmaması için dekontu saklamaları gerekiyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2001 YDS'ye girecek adaylara, Mayıs ayı içinde sınava giriş ve kimlik belgelerini postaylagönderecek. Sınav ücretini yatırmayan adaylar, sınava giremeyecek.

2001-YDS'ye başvuran adaylar, önce 17 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek ÖSS'ye girecekler. Adaylar daha sonra, 24 Haziran 2001 tarihinde yapılacak YDS'ye katılacak.

YDS, devlet üniversitesi rektörlüklerinin bulunduğu 40 merkez ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. YDS sınav sonuçları adaylara 2001-ÖSS sınav sonuç belgesiyle duyurulacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!