WP: Irak'ta mezhep çatışmasında 1300 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

WP: Irakta mezhep çatışmasında 1300 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 08:00

ABD'nin önemli gazetelerinden The Washington Post, Irak'ta son günlerde meydana gelen mezhepler arası çatışmaların boyutunun sanılandan çok daha büyük olduğunu ve çatışmalarda ölenlerin sayısının bin 300'ü aştığını yazdı.

Haberin Devamı

Gazetenin Bağdat'taki resmi morg kayıtlarına dayanarak verdiği bu rakam, Batılı haber kuruluşlarının önceki günlerde dile getirdiği sayıların üç mislini aşıyor ve sadece başkent Bağdat'ı kapsıyor.

The Washington Post, Pazartesi günü itibarıyla Bağdat'ın en büyük morgunda kimlikleri henüz belirlenememiş yüzlerce kişinin cesedinin yattığını yazdı. Bu kişilerin büyük çoğunluğunun, silahla vurularak, bıçaklanarak, dövülerek veya naylon torbalarla boğularak öldürüldüğü belirtildi.

Önceki günlerde verilen ölü sayıları, özellikle patlamalarda ve çok sayıda kişinin bir arada olduğu olaylarda yaşamlarını yitirenleri kapsıyordu. The Washington Post, morgda yatan kişilerin çoğunluğunun ise tek tek ve muhtemelen birbirinden farklı saldırılarda öldürüldüğüne işaret ederek, bu durumun, şiddetin ne kadar yaygın olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Bazı Amerikalı ve Iraklı yetkililer, geçen günlerde verilen çok daha düşük oranlardaki ölü sayılarının bile abartılı olduğunu savunarak, medya kuruluşlarını suçlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!