Wılders: AB'den çıkalım

Güncelleme Tarihi:

Wılders: ABden çıkalım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 17:46

Avrupa Birliği (AB) karşıtlığıyla tanınan Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders, ülkesinin AB'den ve Euro Bölgesi'nden ayrılmasını istedi.

Haberin Devamı

Partisinin, Hollanda'da 12 Eylül'de yapılacak erken genel seçime ilişkin hazırladığı, "Onların Brüksel'i bizim Hollandamız" başlıklı seçim programını tanıtan Wilders, seçimin aynı zamanda ülkesi için AB konusunda büyük bir referandum niteliği taşıdığını söyledi.

"Avrupa Birliği'ne karşı olduklarını ve demokrasiyi seçtiklerini" kaydeden Wilders, Hollanda'nın son yıllarda bağımsızlığını kaybettiğini savundu.

AB'nin Hollanda'yı bazı ülkelere finansal yardımda bulunması konusunda sıkıştırdığını ileri süren Wilders, meclis ve bazı kamu binaları üzerinde bulunan AB bayrağının da kaldırılmasını istedi.

"Brüksel'e bir kuruş dahi verilmemeli" diyen Wilders, seçim kampanyalarının AB karşıtlığı temelinde olacağı mesajını verdi.

PVV programında, emeklilik yaşının yükseltilmesine ve politikacıların çifte vatandaş olmasına da karşı çıkıldı.

WILDERS'E İSTİFA ŞOKU

Haberin Devamı

Wilders'in liderliğini yaptığı PVV bugün iki milletvekilinin istifasıyla sarsıldı. Wilders'in, 12 Eylül'de yapılacak erken genel seçime yönelik düzenlediği basın toplantısından hemen önce açıklamada bulunan Marcial Hernandez ve Wim Kortenoeven, aşırı sağcı lidere sert eleştirilerde bulunarak, istifa ettiklerini duyurdular.

PVV;nin dışişleri sözcülüğünü yapan her iki ismin erken seçime kadar bağımsız milletvekili olarak görev yapmaya devam edecekleri, daha sonra ise yeni parti kuracakları belirtildi. PVV'nin meclisteki sandalye sayısı bu istifalardan sonra 23'ten 21'e düştü.

Partide her şeyin Wilders'in etrafında döndüğünü ve hiç kimsenin dikkate alınmadığını belirten Hernandez, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, tüm kararların tek bir kişi tarafından alındığını ileri sürdü.

12 Eylül erken genel seçimi için hazırlanan partinin seçim programına milletvekillerin sadece yarım saat bakmalarına izin verildiğini belirten Hernandez, partide kimsenin eleştiri yapmaya cesaret edemediğini kaydetti.

Wilders ise istifalarla ilgili yaptığı açıklamada, olaydan yeni haberi olduğunu belirterek, istifaların hafta sonunda açıklanması beklenen milletvekili aday listesiyle bağlantılı olabileceğini ileri sürdü. Üzgün olduğunu dile getiren Wilders, söz konusu milletvekillerinin listede seçilemeyecek yerlere konulduğu korkusu yaşamış olabileceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

PVV'nin bir başka milletvekili Hero Brinkman da geçtiğimiz Mart ayında benzer gerekçelerle istifa etmişti.


"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!