Wikileaks: FBI 11 Eylül çetesini kovalıyor

Güncelleme Tarihi:

Wikileaks: FBI 11 Eylül çetesini kovalıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 10:26

Wikileaks’in elindeki ABD Büyükelçiliklerine ait belgelere göre, yaklaşık üç bin kişinin öldüğü 11 Eylül saldırılarında, üç Katar vatandaşının rolü bulunuyor.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor                 

 

Belgeler, söz konusu üç kişinin, saldırıyı planlayanlar için seçilen hedeflerde gözetim yaptıklarını ve saldırının gerçekleştiği günün arifesinde, Washington’a uçak biletlerinin olduğunu ortaya koydu.

 

Şüpheli üç kişi, 11 Eylül’den üç hafta önce British Airways ile Londra’dan, saldırının yaşandığı New York’a gitti.

 

Belgeler, Katarlı şüphelilerin, 11 Eylül’de saldırılara hedef olması planlanan Dünya Ticaret Merkezi, Beyaz Saray, Pentagon ve CIA merkezinde gözetim yaptıklarını belirtti. Üç kişi, 10 Eylül günü Los Angeles’ten Washington’a gitmek için American Airlines uçağından yer ayırttı ancak uçağa binmedi. Binmedikleri Boeing 757, ertesi gün Pentagon’a yapılan saldırıda kullanıldı.

 

Haberin Devamı

Adları Meşal Alhajri, Fahad Abdulla ve Ali Alfehaid olarak belirtilen üç kişi, Katar’a dönmeden önce Londra’ya uçtu. Bugün ise nerede olduklarına dair bir bilgi bulunmuyor.

 

ABD’li soruşturmacıların, nerede olduğu bilinmeyen bu üç kişinin yanı sıra, onlara ABD’de yardım ettiği öne sürülen Muhammed El Mansuri adındaki dördüncü bir kişiyi de bulmaya çalışıyor.

 

Telegraph’ın ulaştığı ve “gizli 11 Eylül’ün ekibi” hakkındaki bilgileri içeren Wikileaks belgesi, Daha’daki ABD Büyükelçiliği’nden, Washington’daki Ulusal Güvenlik Bakanlığı’na çekilmiş.

 

11 Şubat 2010 tarihli belgede, “Mansuri’nin, 11 Eylül’de rolü olduğu şüphesiyle FBI tarafından arandığı, bu kişinin saldırılar öncesinde belirlenen hedeflerde keşif yaptığı ve saldırı günü uçakları kaçıran kişilere yardım etmiş olabileceği” belirtildi.

 

Belgede, Ağustos ayında Washington’dan Los Angeles’a giden şüphelilerin, kaldıkları otelin personelinin dikkatini çektiği belirtildi. Bilgilere göre, odalarının günlerce temizlenmemesini isteyen üç Katarlı, pilot üniforması benzeri elbiseler giyiyor, odalarında üzerinde Suriye, Kudüs, Afganistan ve Ürdün adresleri bulunan kutular, çok sayıda diz üstü bilgisayar bulunduruyordu.

 

Haberin Devamı

Mansuri, 11 Eylül saldırılarıyla hiçbir zaman bağlantılı gösterilmese de, diğer üç şüpheli en az 300 kişinin adının bulunduğu, saldırılarla ilgili olarak aranan kişiler listesinde yer aldı.

 

DÜNYA BASININDA ÖNE ÇIKAN DİĞER HABERLER

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!