WCG temsilcileri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

WCG temsilcileri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2005 16:25

Dünyadaki bilgisayar oyunu tutkunlarını bir araya getiren World Cyber Games’in (WCG) Türkiye finalleri 7-9 Ekim tarihleri arasından İstanbul Elite Hotel’de gerçekleştirildi. Finalistler, Singapur’daki finallerde Türkiye’yi temsil etme hakkının yanı sıra, toplamda 21.500 YTL para ödülünü de kazandılar.

Haberin Devamı

Samsung Electronics’in sponsorluğunda, Siberlig’in organizasyonuyla yapılan Türkiye finalinde, Counter-Strike’da Can Ünal, Cef Paşarel, Ahmet Terzioğlu, Tamer Katırcı, Mengü Bayrıl; FIFA 2005’te Ogün Akgündüz ve Warcraft III’te Abdülkerim Özgen Singapur’da gerçekleştirilecek dünya finallerinde ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

 

WCG 2005 Türkiye Finalleri heyecanına katılanlar dünyanın en popüler bilgisayar oyunları; Warcraft 3: The Frozen Throne, Counter Strike: Source, ve FIFA 2005’de mücadele ettiler. Bu yıl 15 ilde yapılan WCG 2005’in Türkiye elemeleri; Ağustos ve Eylül aylarında belirlenen İnternet kafelerde gerçekleştirildi.

 

Haberin Devamı

Dünya finali Singapur’da

 

World Cyber Games adıyla ilk kez 2001 yılında Samsung’un sponsorluğunda düzenlenen bilgisayar oyunları olimpiyatı, dijital eğlence kültürünü tüm dünyaya yayan en büyük global etkinlik niteliği taşıyor. Her yıl dünyadaki oyun tutkunlarını bir araya getiren WCG’in 2004 yılındaki büyük finaline 70 ülkeden 800 kişi katılmıştı.

 

WCG ile ilgili detaylı bilgiye www.worldcybergames.org sitesinden ulaşılabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!