Washington Post: PKK'ya ortak operasyonun başarı sansı azaldı

Güncelleme Tarihi:

Washington Post: PKKya ortak operasyonun başarı sansı azaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 22:10

ABD'de yayımlanan muhafazakar eğilimli The Washington Times gazetesi, ABD'nin, terör örgütü PKK'ya karşı kuzey Irak'taTürkiye ile birlikte gizli askeri operasyon planladığı haberinin basına sızdırılmasının, ABD'nin çıkarlarına ve planın başarı şansına zarar verdiğini yazdı.

Gazetenin baş yazısında, bu konudaki bilginin The Washington Post gazetesi köşe yazarı Robert Novak'a, en az bir Kongre üyesi tarafındansızdırılmış olmasının muhtemel görüldüğü belirtildi.

The Washington Times, "Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman tarafından bazı Kongre üyelerine bu konuda verilen brifingin, muhtemelen bir veya daha fazla Kongre üyesi tarafından Novak'a sızdırılması, ABD'nin çıkarlarına zarar verdi ve fiilen planın başarı şansını azalttı" ifadesini kullandı.

Gazete, planda öngörülen operasyonla terör örgütü PKK'nın elebaşılarının yakalanması durumunda bunun Türkiye'yi rahatlatacağını ve Türkiye-Irak sınırındaki gerginliği azaltacağını kaydederken, konunun basına sızması üzerine bu şansın kaçırıldığını ima etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!